I torsdags lanserades Apple Arcade, en prenumerationstjänst som för 59 kronor i månaden ger tillgång till 50-talet spel till Iphone, Ipad, Apple TV och Mac-datorer.

Nu kontrar internetgiganten Google med Play Pass. För 5 dollar i månaden får en familj på upp till sex personer tillgång till 350 spel (och appar), fria från både reklam och ingame-köp. Systemkravet är en Android-enhet och tjänsten kan testas kostnadsfritt i 10 dagar. Om man bor i USA, vill säga – Play Pass är inte släppt än i Sverige.

Bland spelen kan nämnas Star Wars: Knights of the Old Republic, Limbo, Monument Valley, Stardew Valley 2 och Titan Quest. Nya spel kommer läggas till varje månad.

Googles och Apples prenumerationstjänster för spel liknar varandra på flera sätt: samma pris, fritt från annonser och ingame-köp, flera familjemedlemmar kan dela kontot, gratis testperiod, fler spel läggs till med tiden. Men Google Play Pass har ett både större och mer namnkunnigt spelutbud, medan Apple Arcade faktiskt är släppt här.

Vi vet inte när eller om Play Pass kommer till Sverige. Nästa Google-telefon, Pixel 4, avtäcks den 15 oktober, möjligen får vi veta mer om bredare lansering då. Även om de har den otrevliga ovanan att inte släppa Pixel-mobilerna i Sverige.

Vad vi däremot vet är att Google Stadia släpps i november, en speltjänst där du köper spel online på traditionellt vis men streamar dem via Chromecast, webbläsaren Chrome, Android-enheter eller smarta skärmar med stöd för någon av dessa.