Kniper förstaplatsen framför Ocarina of Time.

The Legend of Zelda-serien är 33 år gammal och har genom årtiondenas gång visat upp en enormt hög lägstanivå, men när vi bad er rösta fram favoriten i samband med remake-release av Zelda: Link's Awakening, stod det snabbt klart att serien i era ögon har tre giganter.

A Link to the Past till SNES och från 1992 kammade hem guldmedaljen. Med 30 procent av rösterna var det strax före 3d-revolutionen från 1998, Ocarina of Time (27 procent) till Nintendo 64. Solklar trea (21 procent) är seriens färskaste del (om man räknar bort Link's Awakening-remaken), Zelda: Breath of the Wild. Resten är på behörigt avstånd, vilket i sig är förbluffande då flera av dem är titlar som kammat hem toppbetyg och höga "bäst genom tiderna"-placeringar.

En dag ska vi reda ut Zelda-seriens formkurva, men så länge har vi den här listan.

  1. Zelda: A Link to the Past, 30 %

  2. Zelda: Ocarina of Time, 27 %

  3. Zelda: Breath of the Wild, 21 %

  4. Zelda: Twilight Princess, 5 %

  5. Zelda: The Wind Waker, 4 %

  6. Zelda: Majora's Mask, 4 %

  7. The Legend of Zelda, 3 %

  8. Zelda: Link's Awakening, 2 %

  9. Zelda II: The Adventure of Link, 2 %

  10. Zelda: Skyward Sword, 1 %

Skicka en rättelse
Alla Zelda-spel (huvudspelen) håller ju grymt hög klass, alla är roliga att spela, har spelat om alla minst en gång förutom BotW. Men med en minimal marginal tycker jag också att A Link to the Past är det bästa :) 26/09 Jag tror att både Wind Waker och Twilight Princess skulle ha haft högre procent om varje använder hade fått rösta på de tre bästa spelen istället för det bästa spelet. Ett bra spel som känns bortglömt är annars Four Swords Adventures. Skulle gärna se... 26/09 Var aldrig orolig!;) 25/09 Twilight Princess och Skyward Sword är båda väldigt bra Zelda-spel, som tyvärr verkar lite bortglömda ibland. Skyward Swords enda nackdel är att Nintendo tvingade på Wiimote Plus. Inte hur jag vill spela ett Zelda-spel i alla fall. Men bra spel bortsett... 25/09 Har aldrig förstått mig på Wind Waker, har aldrig gillat båten eller världen, körde det när det kom och tror det tog mig 2 år att orka spela igenom det. Har inget problem med stilen eller spelet i sig, men världen är sååååååå tråkig. Iofs så är världarn... 24/09 Pah! På min tid behövde vi inga 16 bitar för att uppskatta Zelda, 8 bitar räckte gott och väl. Dagens ungdom. Grumble, grumble. 24/09 Det intressanta är vilket Zelda folk kommer rösta på om 10 år, jag gissar inte Breath of the Wild, men inte heller Windwaker? Finns det något som inte är A link to the past eller Ocarina som är mera för denna generationens spelare, som faktiskt också... 24/09 Förväntat. Nog en av de bästa spelen till SNES. Vågar också påstå att det är top 10 bland de bästa spelen som någonsin gjorts. 24/09 Link to the past och Ocarina sålde nästan lika många, 12.7 mot 13.2 miljoner, men ja, det har åldrats fruktansvärt. Iofs så tyckte jag inte det var roligt när jag spelade det första gången när det släpptes men jag kan köra LTTP när som helst. Därför är... 24/09 Är faktiskt inte förvånad, många hade SNES, men när N64 kom hade många skaffat Playstation och hoppat av Nintendotåget. Även om OoT sålde väldigt bra och är ansett som ett väldigt bra spel så åldras det sämre och sämre för varje år som går medan A Link... 24/09