Nintendo har i dag släppt Mario Kart Tour, ett free to play-spel baserat på den klassiska arkadracingserien till mobilsystemen Android och Ios. Och i samband med släppet avslöjar man också att spelet har en frivillig månadskostnad. Och det kräver ett (gratis) Nintendo-konto.

Gold Pass kallas tjänsten, som för 5 dollar/pund i månaden (gissningsvis 50-60 kronor) ger dig bonusgrejer som gold badges och gold gifts. Prenumerationen är också ett krav för att få köra den snabbaste gokart-serien, 200cc. Utöver det kan du bränna riktiga pengar på att köpa ingame-valuta som snabbar upp progression i spelet. Gold Pass kan testas gratis i två veckor. Du måste avsluta abonnemanget innan testperioden är slut för att inte första månadskostnaden ska dras.

Hämta och testa Mario Kart Tour till Android eller Ios.

För Iphone-ägare är det intressant att nysläppta Apple Arcade för samma pris (60 kronor i månaden) ger tillgång till 50-talet spel (ska växa till 100 vid årsskiftet). Dessa spel har varken reklam eller ingame-köpmöjligheter. Och i oktober släpper Google den snarlika och likadant prissatta tjänsten Play Pass, med 350 spel utan ingame-köp.

Ingen ska anklaga Nintendo för att vända kappan efter vinden.