Infinity Ward: "Ett beslut över våra lönenivåer".

Igår visades en ny storytrailer från Call of Duty: Modern Warfare upp i samband med Playstation-streamen State of Play. Gott så, men den som hade ögonen med sig märkte någon finstilt om survival-läget drygt två minuter in i trailern: "Spela först på PS4. Tidsexklusivt till 1 oktober 2020".

Att pc- och Xbox-spelarna lämnas ute i kylan tas förstås inte emot alltför väl. Se exempelvis Reddit. Taylor Kurosaki, narrative designer på Infinity Ward, har skrivit av sig på Twitter för att lugna upprörda spelare. Han säger att survival-läget, Special Ops, är en mycket, mycket liten del.

Let’s be honest, "ruining" is an exaggeration. Survival is 1% of the game. The other 99% is simultaneous day and date across all platforms. I’d rather have everyone playing 99% of the content at the same time than 100% of the content some time later.

Vidare antyder han att Infinity Ward inte haft något att säga om saken, utan att beslutet har fattats av höjdare på Activision; "Komplicerade beslut som är över våra lönenivåer".

Skicka en rättelse
Trodde du syftade på det låsta/exklusiva innehållet. 19/10 Du klippte bort den delen av mitt inlägg som förklarar lite vad jag menar. En del köper en ny konsol bara för att spela 1 titel som bara kommer till den. Ibland köper dom 2 ex av samma titel bara för att den kommer till en konsol tidigare än den andra,... 19/10 Ja, jag kommer bojkotta spelet pga. att dem låser en del av spelet (skiter fullständigt hur stor eller liten del) till PS4. Vad menar du med ""fel" (gratis) launcher"? Vad har saken med att det är en gratis launcher att göra? Eller vad är det ens du syf... 19/10 Sådär har det varit sedan ps2 o Xbox tiden, att man får extra banor om man köper till typ ps eller xbox. Inget nytt alls 29/09 @conthox: Autists gonna autist. ;) 28/09 Jag vet inte om folk är sarkastiska i den här tråden, men en del verkar vilja köpa en ny konsol för 3500 - 4000 kr bara för att kunna spela 1 titel, eller till och med en del av 1 titel. Samtidigt så bojkottar folk ett spel bara för att den är exklusiv... 27/09 Hoppas du inser skillnaden mellan att ha nåt tidsexlusivt i några dagar eller veckor jämfört med 1 år som det handlar om i detta fallet? 27/09 Köper bara black ops serien, på grund av zombies. Så i år får de gärna låsa hur mycket content de vill. 26/09 Ja det är fullt normalt att stå och peppra i marken och få headshots..... 26/09 Sony gillar att kasta pengar om sig. Men dem gör allt rätt. Marknadsför sin produkt, konsol. Marknadsför sina spel, TLOU2 har redan (6 månader kvar innan släpp) en kampanj. Custom consoles till sina spel. Att ett triljoner företag inte ens kan göra rekl... 26/09