Inklusive arga björnar!

När DayZ kravlade sig upp ur early access-träsket och in i 1.0-värmen ville vi på FZ testa och se om det hade hänt något under de år vi varit frånvarande. Det hade det egentligen inte, men det blev en rätt underhållande stream ändå.

Kanske hade det känns annorlunda om vi istället hade återupptäckt DayZ på spelets “nya” karta - Livonia. För helt ny är den inte - I grund och botten är det en Arma 3-karta som släppts i och med spelets Contact-dlc.

Den andra officiella banan kommer inom kort och på den 163 kvadratkilomter stora ytan får vi uppleva mer grönska med täta skogar och vattendrag men även stora åskoväder och tungt regn. Djurlivet har också utökats - bland annat visar trailern en stor, arg björn som lär bli svår att tampas med.

Livonia är ett betal-dlc, som släpps till alla plattformar.

Skicka en rättelse
@Kyraal: Ja, varför kan inte andra använda google är ju frågan? Varför postar du inte dina "bevis" för att den var utvecklad för DayZ då? Eller ville du bara hoppa in och snacka lite skit? En tom post. Du påstår saker som du inte backar upp. What's the... 08/10 @spikes: Grattis, du kan använda Google ;) Det som dock inte framgår när du Googlar är att Livonia började som en DayZ karta, som sen portades till Arma 3, och nu portas tillbaka till DayZ. Därav alla assets från DayZ som återanvänds i Linovia. Vet inte... 30/09 @Kyraal: Tog en googling. Svårt skit. :P @Joakim Bennet: "This official DLC map will be released alongside the planned DayZ 1.06 update and include the Livonia map. This region was first developed by Bohemia Interactive for the Arma 3 Contact expansion... 28/09 Semi-OT; hade turen att få jobba förhållandevis nära bohemia/dayz när det begav sig där runt 2012 och var själv på plats på gamescom när de presenterade standalone. Jag skall erkänna att jag inte fullt ut spelat senaste versionen/uppdateringarna, men... 27/09 Hehe, nej inte direkt. Dom kan hoppa över staket osv nu, och du kan inte gömma dig om du blir upptäckt. Du kan kasta saker för att distrahera dom vilket är lite ball. 26/09 Ja en petitess och rätt off topic men; fan vad töntig klippning i trailern när den tvärklipper till svart när hen på skjutbanan avfyrar ett skott som om det vore dramatiskt. Kul med en ny karta för de som fortfarande spelar. (Antyder inte att de inte... 26/09 Ok, det är dags att jag ger detta en ny chans. Återkommer när/om jag lärt mig mekaniken och har en dagsaktuell åsikt att bidra med. 26/09 Fungerar ganska bra tycker jag, när jag spelade (dryga två månader sen), de går tex. inte igenom väggar längre. Inte så värst många dock, men går utomordentligt bra att modda spelet så att det finns många fler. 26/09 Fungerar zombies nu? Är det många? I modden var de ganska dumma, men man blev jagad av vad som kändes som 50st ibland. Förvisso sprang man bara bakom ett hörn och lade sig ner så tappade de bort en men ändå ganska nervigt:) 26/09 Kan absolut ha varit så. Men den släpptes till Arma först, så då blir det ju en arma-karta :) 26/09