Och du kan koppla den till din pc!

Smidiga, trådlösa vr-maskinen Oculus Quest har gått rätt varm på redaktionen den senaste veckan, inte minst för lättillgänglighetens skull (du behöver inte ha någon pc ansluten). Nu dyker det upp nyheter om att vr-headsetet ska bli ännu kraftigare.

Det var under gårdagens Oculus Connect-sändning som det Facebook-ägda företaget presenterade dels en ny kabel som gör det möjligt att koppla upp sig mot sin pc och köra kraftigare Oculus Rift-spel, dels ett nytt tracingsystem. Där det inte behövs handkontroller.

Uppdateringen gör att inga externa hjälpmedel behövs - du kontrollerar allt i vr-miljön med hjälp av hand och fingerrörelser. Det är så kallad “deep learning” som ligger bakom framstegen där händerna helt enkelt spåras av headsetets egna kameror.
Givetvis kommer det att krävas utveklare som skapar upplevelser med den här tekniken i första rummet, men när allt väl är på plats kan det vara fog för att säga att ett nytt stort kliv har tagits, och att vr kommit lite närmare det vi drömmer om stt det ska vara.

Kolla in presentationen i filmen ovan.

Tack till kjell_leo för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Ajajaj! Detta hade jag missat, jag har inte uppdaterat mitt Beat Saber på ett tag. Min första tanke var att om jag inte uppdaterar den så kan jag ha kvar mina moddade låtar, men då läste jag även i den länken att Oculus kommer spärra folk som moddar spe... 05/10 Tyvärr är det sedan igår kväll för sent för egna låtar i Beat Saber. https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/dddjb9/beaton_support_ending_illicit_mods_are_now/?utm_medium=android_app&utm_source=share Beat On som gjorde att man kunde föra över låta... 05/10 Jaha va bra! Det kan vara bra att veta ifall t.ex. en kontroll går sönder och man behöver beställa ny. Ja som sagt, två veckors öppet köp ifall man inte spelat i mer än 2 timmar. Enligt deras support ska man inte spama återköp däremot. I snitt en i veck... 05/10 Tror de skickade från Holland så de va väl lugnt så sett. 😋 Nice, så man kan lira igenom spel å lämna tillbaka? 😃 Hur fixar man moddat? Tips på multi-player spel? Ivrig å leka med min nya leksak 😁😁 04/10 Åh fan, jag vågade inte beställa direkt från Oculus då jag var rädd för en hård tullavgift, men den slapp ni då med andra ord? Som jag förstår det kan man ha tur vissa gånger, men ibland åka på en rejäl smäll. Jag har köpt och lämnat tillbaks en hel del... 04/10 Haha, jag beställde också från oculus, verkligen häftigt, riktigt imponerande av headsetet, ska bli nice när det går att köra från PC! 04/10 Beställde från Oculus direkt själv, 800kr billigare än billigaste på prisjakt. Fraktfritt och tog 2 dagar med UPS att få hem. Bara hunnit testa lite men jävlar vad skönt det är utan alla sladdar och sensorer. Bara ta på och köra. 03/10 Kör på. De tar slut från lagret fort ser det ut som. Rift spelen kan man köra först i november så du kan alltid vänta tills black friday. Beat Saber 360 graders banor från december :) 01/10 Blir ju jädrans sugen å köpa kan ja lova! 29/09 Jag är ingen expert, utan bara en "casual gamer", om det uttrycket fortfarande gäller. Jag köpte dock en Oculus Quest direkt när den kom ut och tycker tills idag att det är det bästa köpet jag gjort på länge. I början tyckte jag det var snålt med spelsl... 28/09