Smidiga, trådlösa vr-maskinen Oculus Quest har gått rätt varm på redaktionen den senaste veckan, inte minst för lättillgänglighetens skull (du behöver inte ha någon pc ansluten). Nu dyker det upp nyheter om att vr-headsetet ska bli ännu kraftigare.

Det var under gårdagens Oculus Connect-sändning som det Facebook-ägda företaget presenterade dels en ny kabel som gör det möjligt att koppla upp sig mot sin pc och köra kraftigare Oculus Rift-spel, dels ett nytt tracingsystem. Där det inte behövs handkontroller.

Uppdateringen gör att inga externa hjälpmedel behövs - du kontrollerar allt i vr-miljön med hjälp av hand och fingerrörelser. Det är så kallad “deep learning” som ligger bakom framstegen där händerna helt enkelt spåras av headsetets egna kameror.
Givetvis kommer det att krävas utveklare som skapar upplevelser med den här tekniken i första rummet, men när allt väl är på plats kan det vara fog för att säga att ett nytt stort kliv har tagits, och att vr kommit lite närmare det vi drömmer om stt det ska vara.

Kolla in presentationen i filmen ovan.