Naughty Dog ändrar sig, skrotar planerna på flerspelarläge.

The Last of Us 2 blir enbart ett singleplayer-spel. Det berättade lead designern Emilia Schatz för US Gamer under ett preview-event i veckan, och siten fick sedan bekräftat bekräftad av Sony.

Därmed skrotar man planerna på ett multiplayer-läge, som man förra sommaren sa skulle följa med spelet. Men sedan dess har man kommit på andra tankar, och Schatz förklarar beslutet med att man koncentrerar krafterna på solodelen.

Schatz:
"We're focusing on a single-player experience, so we're just making a single-player game for this."

Sony:
"Correct, it is a single player game."

Sorgligt för vissa, även om multiplayer kanske inte varit den största hype-byggaren för just detta spel. Och det känns inte omöjligt att multiplayer kanske tillkommer senare. Ett antal nya skärmdumpar kanske smakar?

The Last of Us Part 2 släpps exklusivt till Playstation 4 den 21 februari nästa år.

Skicka en rättelse
Att räkna värdet i "tid per krona" är såklart helt vansinnigt när det gäller ett spel som detta. Naughty Dog satsar hellre på en gripande story, spännande gameplay och fantastiska karaktärer istället för att boosta speltiden. Om man föredrar enorma tran... 29/09 Sjukt synd. MP:n i första spelet är fortfarande unikt och helt vansinnigt spännande/bra/roligt när man kommer in i det! Helvete.. Jag såg såklart galet mycket fram emot att få fortsätta storyn. Men jag såg nästan lika mycket fram emot ett ännu bättre... 29/09 Man kan ju aldrig mäta ett spel i hur bra det är pga sin längd. Om du spenderar 100 timmar fylld av mediokra uppdrag och story vad är då poängen? Tar ju hellre 4 briljanta timmar än 100 mediokra timmar där mycket av innehållet känns bara som utfyllnad,... 27/09 Jag tycker absolut inte att det ska vara open wolrd i The Last of Us. Storyn blir betydligt mer splittrad om spelet är uppbyggt så. 27/09 Att se på film måste vara helt makalöst dåligt värde i tid per krona då? Speciellt på bio. Allt behöver inte vara superlångt med långa tråkiga partier mellan. Open world likt Witcher och Skyrim som tar 50-100+h har sin plats men spel som Last of Us, Unc... 27/09 Nu blev jag glad igen, köper gärna ett separat men mycket mer utfläskat Last of Us : Factions senare, kanske med lite basbyggande och mer möjligheter att skräddarsy ens karaktär. 27/09 Jag håller med allt du säger men blir så dåligt värde i tid per krona. Hade varit smartare om de gjort TLOUS2 open world så hade man kunnat ha sidouppdrag och collectibels så man iaf kunnat få in 50-100 timmar speltid för de där 599 kr. Verkar bli ett... 27/09 https://twitter.com/Naughty_Dog/status/1177392945458286595 Står att dom fortfarande arbetar på MP 27/09 Hoppas innerligt de åtminstone släpper en fristående MP del. MP i första spelet är nog det bästa MP jag spelat. Har nog lagt ner runt 400 timmar i första spelet och spelar fortfarande. 27/09 Tycker det är fullt rimligt och helt rätt väg att gå i personlig mening. De flesta jag pratat med som spelat TLOU och gillar det, har ingen aning om att det ens finns/fanns multiplayer. Spelet är så pass bra och älskat vare sin SP att det skulle varit... 27/09