Populär mobildebut för Nintendos arkadracer.

Mario Kart Tour släpptes i onsdags, och många har förstås tagit chansen att testa Nintendos populära arkadracer på mobiler.

Analyssiten Sensor Tower uppskattar att att free to play-spelet laddats ner till 20 miljoner enheter. Spelarna beräknas ha lagt 1 miljon dollar på diverse ingame-köp (exklusive prenumerationstjänsten Gold Pass). Det är knappt en fjärdedel mot vad Fire Emblem Heroes drog in första dygnet när det släpptes i somras.

Mario Kart Tour är alltså gratis att spela, men om degen jäser ur fickorna kan du spendera den på både ingame-köp av diverse kosmetiska saker och på Gold Pass, som för 5 dollar i månaden ger ytterligare extraprylar.

Att göra ett mobilspel med både ingame-köp och prenumeration är verkligen inte opportunistiskt av Nintendo. Nyligen lanserades ju prenumerationstjänten Apple Arcade, som för 5 dollar i månaden ger tillgång till mängder av spel (bl.a. Sonic Racing) – fria från både ingame-köp och reklam. Arcade kan ses som ett svar på att folk tröttnat på mobilspel packade med reklam och köpmöjligheter. Spännande att se om Mario Kart Tour behåller sina nuvarande upplägg, eller om Nintendo kommer justera hur det funkar.

Skicka en rättelse
Minns inte ens första gången då jag hörde folk påstå detta. Inte hänt än i alla fall. 30/09 Håller med. Vem vill spela spel som baldur's gate 3 när man kan spela Mario kart iPhone edition. 28/09 Hahaha, sarkasmen där?? Om inte så lever du långt ifrån verkligheten så det är sorligt.. xD 27/09 Kan bara säga att PC spel kommer att vara dött inom ett par år. 27/09 Ett tips för er som laddat hem det är att man får två veckors gratis testperiod på Gold Pass, bara subscriba och sen säga upp det, dras aldrig några pengar. 27/09 Fast Play Pass känns bara som en desperat framtagen tjänst. Inget exklusivt alls, utan bara gamla spel. Och till skillnad från Arcade så tillåter Play Pass mikrotransaktioner. 27/09 testade en bana, sedan kom jag ihåg varför jag inte spelar på mobil...pusselspel är ok men inget mer avancerat. Bättre att köpa en 2500 kr billigare telefon plus en switch xD 27/09 Är det inte detta man måste betala 5 dollar per månad för att kunna spela 200cc läget? Det som verkar vara det enda roliga läget? Översållat med mikrotransaktioner OCH en prenumerationstjänst.... Helt sjukt. Nej tack Nintendo. 27/09 Undrar hur många av de 20 miljonerna som är som jag, som laddade ner det men vägrade skaffa Nintendo-konto och avinstallerade det innan jag spelat det. 27/09 Jag har inget problem med att man kan betala för att låsa upp saker tidigare, så länge man kan låsa upp det genom att spela är det lungt, och att det tar tid är väl bara bra, då räcker spelet längre. Angående Apple Arcade så har nu även Google lanserat... 27/09