Framtiden för Minecraft presenteras.

I kväll körs det årliga Minecraft-eventet Minecon, med nyheter om Mojangs olika projekt. Sändningen börjar klockan 18:00 och streamas live – du ser streamen ovan.

Du blir sannolikt inte ensam om att följa Minecon. Minecraft brukar ju numera räknas som tidernas största spel. Och uppdateras gör det uppenbarligen också, tio år efter premiären.

Mer info om Minecon 2019 hos Mojang.

Skicka en rättelse
Lägg ner dina dåliga försök till passiva påhopp. Är väl ganska uppenbart att Sony inte vill att deras användare ska skapa xbox live konton. Jag tycker absolut inte att det vore hemskt. Men tänk lite från Sonys POV. Cross-plattform har ju Sony tillåtit... 29/09 Snarare ett microsoft-konto, sådant som man ändå har när man har en dator med Windows. Så ja, jättejobbigt, och usch vad hemskt att SONY skulle TVINGA folk till detta.... aj aj aj.... För det är ju såklart alla andra som är onda och egoistiska, aldrig... 29/09 Så klart inte Sony ville vara med då det skulle innebära att Sony skulle tvinga sina kunder att skapa ett xbox live konto. 28/09 Inte alls. Fokus ligger på bedrock edition. Versionen som förenar flertalet hårdvaror. Sony var var ganska tydliga med att dom inte hade något intresse av att vara med. Trist. 28/09 Tror nog sony vill ha bedrock versionen. Dock utan xbox live krav och det verkar Microsoft inte vilja släppa på. Tror du Microsoft skulle vilja tvinga sina kunder till att skapa psn konton? 28/09 Nu är det ju Sony som inte vill ha den versionen som alla andra spelar på tillsammans, Bedrock. Det är den versionen som gäller, och som utvecklas och uppdateras. Finns till PC, Xbox, Switch och mobilt med crossplay sedan "Better Together". Minecraft... 28/09 Men Minecraft finns ju redan till ps4 och funnits lång tid. Att sluta släppa uppdateringar till en plattform är ju bara småsint. 28/09 Dom kanske gör det när Sony släpper sina spel till Xbox/PC? 28/09 Skulle ju hoppas på att Microsoft slutar vara tjurskalliga och börjar släppa lite uppdateringar till ps4 versionen igen också. En PSVR version skulle ju inte heller skada. Speciellt med tanke på att Minecraft VR finns till alla andra VR headset. 28/09