Den numera portade Donkey Kong- och Pac-Man-spelaren vill verkligen få tillbaka sitt världsrekord.

För snart ett och ett halvt år sedan förlorade Billy Mitchell alla sina officiella rekord i Donkey Kong och Pac-Man efter att det uppdagats att han tagit dem genom en emulator, inte på originalhårdvaran. Aja baja, så både rekordcommunityt Twin Galaxies och Guinness World Records som därmed strök alla hans prestationer.

I ett officiellt uttalande menade Mitchell att han visst nått de poäng som gjort honom känd men att bevis skulle ta lång tid att få fram. Och, för två veckor sedan, lämnade hans advokater in en officiell varning om att inte rekorden återtogs skulle de inleda en rättsprocess mot Twin Galaxies. De menade att administratörernas agerande grundar sig i dubbelmoral och att Mitchell utsatts för ärekränkning.

Twin Galaxies skräder inte orden i sitt officiella svar där det framgår tydligt att de inte har några som helst planer att återinföra Mitchells rekord.

Should Mr Mitchell make the ill-advised decision of bringing suit against Twin Galaxies for dematation (ärekränkning), please take notice that we will vigorously and aggressively defend ourselves. [...] Please advise Mr Mitchell to tread lightly, and choose wisely.

@Droopydawg: Nej, "dematation" existerar inte, här borde det vara "defamation" eller "denigration". Går inte alltid göra en exakt översättning då betydelser på ett språk inte alltid är exakt samma på andra, och "ärekränkning" har en bredare betydelse... 30/09 nopp bort med han..fy fasiken för folk som fuskar i äro rika rekord. 30/09 Ni får ta ett snack med Tryckfelsnisse ,"dematation" är inget ord så vitt jag vet. 30/09 ..av Kong!! 30/09 Billy är kung :) 30/09 Följer honom på Twitch. Han visar ju tydligt att han har skills nog för att de gamla rekorden skulle kunna vara legit. Varför han använt emulator ibland är mysko. Många av hans rekord är ju också från tiden innan emulatorer ens fanns. Go Billy, jag gill... 30/09 Jag tror nog snarare att skon klämmer över att han fejkade alla sina rekord. 30/09 Han är en redig larvpotta. Han ljög och får stå sitt kasst därmed inte sagt han inte spelat grymt på emulatorerna men nu ljög han om att det var org hårdvaran han spelade på vilket han inte gjorde och rätt ska vara rätt. 30/09 Förstår inte vad hans problem är (förutom att han är direkt otrevlig IMO). Han blev påkommen för att ha kört på en emulator och därmed inte följt reglerna och hans rekord är därför ogiltiga enligt sagda regler. Är ju inget konstigt. Jag vet inte om det... 30/09 Om jag förstår det här rätt så påstår han att han har bevis, men det kommer ta långtid att få fram, men om dom inte tar tillbaka hans rekord (innan han har visat sina bevis) blir det en rättslig åtgärd? 30/09
Skicka en rättelse