Tencent gillar Conan Barbaren!

Conan Exiles, The Secret World, The Longest Journey-spelen – norska Funcom har många strängar på sin lyra, både som utvecklare och utgivare. Senast gav man ut svenska Bearded Ladies Mutant Year Zero: Road to Eden. Nu meddelas att företaget fått en ekonomisk injektion då kinesiska speljätten Tencent köpt en minoritetspost på 29% av andelarna i bolaget.

Tencent har haft en veritabel köpfest de senste åren och har lagt under sig och investerat i stora delar av allt från Epic Games, Riot och Fatshark till Path of Exile-studion Grinding Gear Games och Playerunknown’s Battlegrounds-studion i Sydkorea.

Funcom jobbar just nu på att bygga vidare på Conan: Exlies. Man har även köpt på sig rättigheterna att göra spel till Dune-universumet.

Jävlar, har så mycket grymma minnen från Anarchy Online! Hoppas också att det kommer en 2a! 01/10 @ClockWise: Kul att höra! :) 01/10 Tencent verkqr vara rätt vettiga och inte försöka ändra färetagen. Se bara på GGGs Path of Exile som fortfarande bara blir bättre och bättre. 01/10 Får man nästan hoppas på så kanske man kan börja få kompis-priser så småningom :D 01/10 Funcom har varit skuldfria sen ett år tillbaka och har tillräckligt med intäkter från Conan för att finansiera sin spelutveckling i 2 år till utan att behöva en krona till i intäkter om jag inte minns fel. Att Tencent köper in sig i Funcom kunde inte... 30/09 Skulle säga Path of Exile, de har varit helt emot transaktioner som ger fördelar och haft det som ledord rätt länge. Efter att Tencent blev inblandat så har ju de gjort tabbar med just detta som de har fått ta tillbaka efter uppror från fansen, hände... 30/09 Företaget Funcom får inte in några pengar på just denna affär, utan det är den (numera f.d.) största ägaren "KGJ Capital AS" som säljer alla sina aktier i Funcom till Tencent. Det var inte "detta eller konkurs för Funcom", det var ingen nyemission, utan... 30/09 Nämn några spel som exempel. 30/09 Det handlar inte bara om att få in pengar, det handlar snarare om kinesiska regler för att ge ut spel. Om ett företag vill ge ut spel i Kina måste de ha något form av samarbete/delägande med ett kinesiskt företag. Det var samma sak med Paradox för några... 30/09 Partiet måste känna dig på förnamnsbasis vid det här laget. :D 30/09
Skicka en rättelse