Och problemet läggs nu till i den tidigare stämningen mot Nintendo.

Allt har inte varit guld och gröna skogar för den annars så uppskattade konsolen Nintendo Switch, inte minst på grund av de joy con-problem som vissa upplevt. Problemet ifråga handlade om "driv/drift", vilket i grund och botten leder till att kontrollen konstant registrerar inmatning från en av sina analogspakar och till exempel får kameran i spelet att långsamt vrida sig.

Problemet var så utbrett att Nintendo till slut stämdes, och kort därefter kom rapporter om att företaget planerade att laga alla trasiga kontroller och dessutom ersätta personer som redan betalt för reparationen (åtminstone i USA).

Men inte ens Nintendo Switch Lite-ägare verkar ha sluppit detta problem om man ska tro på flertalet rapporter från missnöjda konsumenter, och nu läggs Switch Lite-ägare till i stämningen mot Nintendo, som advokatbyrån Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith står för.

Äger du en Switch Lite och har du i så fall märkt av detta problem?

Skicka en rättelse
Tack för att du lade upp bilder på det med! Nu har jag aldrig skruvat isär exempelvis en GamePad till Wii U än (ska göra det när jag fått tag på en ny wifi sensor till den) men det som jag har sett på video när de har bytt spakar är att de bara har tagi... 01/10 N64 hade inga gummisnoddar. Det var en fjäder som stod för motståndet. https://fictiv-assets.s3.amazonaws.com/resource-center/starter/nintendo/nintendo_23.jpg Problemet var att plasten nöttes sönder, och samma brister ser vi i Switch där kontaktytan (sv... 01/10 Har dom inte lagt tid på att förbättra JoyCons än? Nintendo som tjänar otroligt mycket pengar på Switch borde se till att de får fram bättre kvalité på dem nu! 01/10 Kan ju mycket väl vara en kombination av båda. Jag har inte haft något problem än med spakarna, det ska också sägas att jag har fyra joycons och barnen gillar de olika färgerna så byter ganska friskt mellan dem. Vilket också slår ut slitaget över fyra... 01/10 Ja, jag tycker (personligen) att Nintendo satsar mer pengar på att stoppa piratkopiering än mycket annat. Stämma sidor som har rom filer med deras spel och satsa på att förbättra Switch för att det ska bli svårare att softmodda den när det är bättre i... 01/10 Extremt ointelligent att av Nintendo att använda samma faulty tech som i original con's. Beroende på stämningen så kan det bli hyfsat kostsamt och marknadsvärdet kommer definitivt ta en smäll. 01/10 Det är en teori. En annan teori är att det är några sensorer inne i spakarna som slits. Jag vet inte vilken jag ska tro på, men jag försöker själv vara väldigt noga med att det inte ska kunna komma in damm. När jag putsade av sensorerna med tops så blev... 30/09 Det här är intressant, jag har haft mest problem med Ds4 av handkontrollerna till de nya systemen. Först var det gummit som föll sönder på analoga spakarna och sen började triggerknapparna jävlas..liksom bli stumma, och nu senast efter att inte ha spela... 30/09 @Freeman79a: Vad tror du driver alla vinst drivande företag? Och som sagt, det är knappast alla som har problem, jag har mer problem med mina xbox one kontroller än jag nånsin haft med mina nintendo kontroller? Nästan varenda xbox 1 kontroller har driv... 30/09 Det är samma teknologi i styrspakarna i Lite som Switch original. Quick buck är det som driver Nintendo. 30/09