Rösten till Rhys om varför han inte längre är just det.

I april tidigare i år nåddes vi av nyheten att röstskådespelaren Troy Baker inte skulle göra om karaktären Rhys i Borderlands 3. I kölvattnet rådde det en del oenigheter om varför, med Baker på ena sidan och Randy Pitchford på den andra.

Nyhetssajten VG274 träffade nyligen Baker, som berättade att han tackade ja, men att samarbetet lades ner över frågor av facklig natur:

"It had nothing to do with money, it had nothing to do with money. They just simply would not go about doing it the way that we needed it to be done. So then it was like, I never said no [...] it was simply a matter of they wouldn’t go union [...] And I can’t do a non-union gig."

Att villkoren för röstskådespelare i spelbranschen inte håller någon vidare hög standard har rapporterats flera gånger förut. De senaste åren har framsteg gjorts på den fronten, men alla företag vill alltså inte lira boll, om man ska lita på Troy Baker. En motkommentar från Pitchford de närmaste dagarna känns inte helt osannolik.

Skicka en rättelse
@noyart: Lyssnade på podden 'Kinda Funny' idag, där pratade de om just detta. Det verkar vara så att vissa kan få "undantag" ibland och jobba med företag som inte har avtal med relevant fack. Dock var tankarna att Troy Baker förmodligen har så mycket... 01/10 Anställda kan vara med i facket utan att företaget tecknat avtal. 01/10 Flera på reddit som sa att flera av röstskådespelarna som är med i Borderlands 3 är med i facket. Varför är det då ett problem Troy? Någon som har nån ide? 01/10 Randy Pitchford är ett rövhål som ljuger som fort han öppnar munnen. 30/09 Ok, den här nyheten gör mig glad att jag köpte Rage 2 på rea istället för Borderlands 3. Vill inte puckona stötta facket så kommer jag inte stötta de innan det går köpa för under 200kr. 30/09 Go Troy! Bra att stå på sig och inte acceptera skiten! 30/09 Randy pitchford är industrins kanske största f***a så han kommer säker slänga ur sig något extremt korkat snart. 30/09 Det är ett "tekniskt sett" då tekniskt sett så var Troy Baker tvungen att tacka nej till jobbet då han inte får ta på sig jobb åt företag som inte samarbetar med SAG eller under strejker eller liknande. Men att välja att inte arbeta med facket är väldig... 30/09 https://www.youtube.com/watch?v=Qq7wnMvLYg4 30/09 Samt att både han och Nolan North har kämpat för att få ett fack för röstskådespelare med tanke på att de kunde få jobb som krävde en hel dags skrikande vilket gjorde att de riskerade att skada rösten. Nu har de regler för hur länge och hur mycket de... 30/09