I dag sker stora förändringar för Destiny 2. Bungies onlineshooter lämnar Battle.net och flyttar till Steam. För nya spelare lanseras free to play-versionen Destiny 2: New Light, och samtidigt lanseras den nya expansionen Shadowkeep – båda på Steam.

Viktigt: du måste flytta Destiny 2 från Battle.net till Steam senast i dag, den 1 oktober – sen är det inte längre tillgängligt. Att flytta kontot är enkelt och allt material (utom användarnamnet) hänger med – instruktioner här.

Shadowkeep är den fjärde Destiny 2-expansionen, och innehåller en mängd nytt material, bland annat möjlighet att spela på månen (som i första Destiny). Grundversionen kostar 35 euro på Steam.

Nya spelare som ger sig i kast med New Light får kostnadsfri tillgång till grundspelet Destiny 2 och de två första expansionerna, plus alla geografiska miljöer (även de som lanseras i expansioner).

Kort bakgrund: bytet till Steam beror på att Bungie och Activision Blizzard gick skilda vägar i början av året. Då passar det sig inte längre att pc-versionen körs på Blizzard-nätverket Battle.net, och istället blev det Steam. Förladdning är möjlig därifrån när detta skrivs.