Bobby Prince är en riktig veteran när det kommer till spelmusik, med bland annat Commander Keen, Duke Nukem och Doom på meritlistan. Nu är han dock lite purken på Gearbox Software, företagets VD Randy Pitchford samt Valve eftersom de ska ha använt musik han komponerade till Duke Nukem 3D i jubileumsutgåvan Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour utan hans tillåtelse och utan att han fått ersättning för det.

Stämningansökan är inlämnad i den amerikanska delstaten Tennessee, och i den hävdar man bland annat att Randy Pitchford har erkänt att Prince äger rättigheterna till musiken, men att han struntade i det och sedan vägrade att ta bort den från spelet. Valve har enligt stämningen i sin tur gjort sig skyldiga till att ha distribuerat musiken ifråga och sedan ha vägrat att ta bort den trots att man påpekade problemet med rättigheterna.

Vidare skriver man att Pitchford under 2016 ska ha lovat Prince att han skulle få ersättning för användningen av musiken, men att detta aldrig skedde. Nu har Gearbox, Pitchford och Valve tre veckor på sig att svara på anklagelserna.