Fallout 1-vibbar i australisk ödemark efter katastrofen. (insert Skeksis “Hmmm!)

Vad skiljer den australiska, postapokalyptiska ödemarken från den kaliforniska? Dromedarer, om man ska tro utannonseringstrailern för Broken Roads, ett crpg från australiska studion Drop Bear Bytes. “Meningsfulla filosofiska val”, kanske gänget själva skulle ha sagt, men i övrigt påminner den här tidiga titten rätt starkt om de gamla Fallout-titlarna.

Premissen är bekant: små samhällen lever och, kanske inte frodas men överlever i en värld där strider löses taktiskt och turordningsbaserat. Men dialoger och handlingar styrs av en sorts “moralisk kompass” som består av fyra olika filosofiska inriktningar – Utilitarism, nihilism, machiavellianism (som vi antar handlar om att vara rätt skrupelfri) och existentialism.

Det här ska enligt studion göra att spelet behandlar konsekvenser på ett "helt nytt sätt". De olika inriktningarna och hur du använder dem påverkar hur framtida val ser ut. Det går inte att som i klassiska rollspel följa en genomond handling med en genomgod. Broken Roads vill alltså röra sig i gråzonerna.

Spelet släpps någon gång under 2021. Och det finns faktiskt vilda dromedarer i Australien. De importerades av britterna under 1800-talet. Lore friendly!

Skicka en rättelse