Nästa tisdag är det dags att återvända till ett kungarike i nöd och svara på Trines kall. Återigen är det tjuven Zoya, magikern Amadeus och riddaren Pontius vi får kontrollera, men den här gången finns det lite mer djup i deras karaktärsutveckling. I en ny video visar Frozenbyte upp det nya systemet i Trine 4, där vi både får uppgradera existerande färdigheter samt anskaffa nya.

Amadeus kan som vanligt frammana diverse föremål, inklusive lådor, plankor och bollar, men även teleportera sig korta avstånd. Pontius kan i sin tur reflektera saker med sin sköld, använd sin vikt för att mosa fiender och hinder samt tjurrusa framåt för att tackla fiender och föremål. Den här gången kan han dock även frammana en spöklik kopia av sin sköld, så att han kan reflektera flera saker samtidigt.

Zoya använder som vanligt sin änterhake för att svinga sig, dra saker och även skapa repbroar. Hon kommer även utrustas med elementpilar som till exempel kan frysa eller sätta eld på saker. Som vanligt kommer dock spelet verkligen till sin rätt när man spelar flera och kombinerar sina förmågor.

Trots dessa smärre ändringar är det i grund och botten samma gamla Trine som vi är vana vid, och det är nog de flesta ganska nöjda med efter att Trine 3 blev något av en besvikelse med sitt 3D-gameplay och extremt korta speltid.