Flytten till Gabe Newells domän skapar nytt intresse för spelet.

Igår var det årets gissningsvis mest spännande dag för Bungie. Då släpptes som bekant expansionen Shadowkeep, samtidigt som resten av Destiny 2 gjorde entré på Steam. Enligt sajten Githyp, som samlar data från plattformen, var trycket på spelet högt.

Under gårdagen var fler än 200 000 spelare inne samtidigt, vilket gjorde Destiny 2 till den tredje mest spelade titeln på Steam. Bungie fick dock se sig slagna av de evigt gröna favoriterna Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive och PUBG – alla tre en bra bit över 500 000 spelare som flest.

Githyp påpekar också att det här är första gången vi får exakta siffror på spelarantalet i Destiny 2. (På PC, åtminstone) Närmsta konkurrenten Warframe, även det ett F2P-spel, har som bäst mäktat med 132 000 spelare samtidigt. Nu återstår det att se hur siffrorna ser ut framöver, när nyhetens behag lägger sig.

Källa: Githyp

Skicka en rättelse
@eld: Det finns dock en NPC (Amanda Holiday), i The Tower du kan snacka med som har de tidigare kampanjerna, accepterar du dessa kan du spela igenom allt det gamla materialet med samma utmaning som om du började från 0, som jag förstått det. När du acce... 04/10 Destiny har alltid byggt upp dig så att början ska kännas mer kämpig för att din karaktär ska kännas svagare, medans du i slutet av din resa kan plöja igenom det mesta av vanliga fiender, just för att du ska känna dig som att du blivigt starkare. Svårig... 03/10 Där är för övrigt över 200 000 ikväll igen. Spelat och varit fast sedan Destiny 1. Kul att fler får möjligheten att testa! Det här snacket om levlar.. De har ju gått ifrån levlar. 750 power kan på ett sätt ses som lvl 1. Den ursprungliga grinden är inge... 03/10 Ja, du ser. Ingen bra jämförelse alls mellan wow och destiny 2 :) 03/10 Förstår dock inte varför det ska spela roll. Allt content ligger runt 750 (och högre) så du är inte överlevlad. Du kan spela kampanjer, strikes och allt content i vilken ordning du vill. Vill du spela allt i kronologisk ordning så kan du utan problem... 03/10 Men nu behöver man köpa forsaken och shadowkeep ändå för att få all endgame, så det är inte ett fantastiskt argument. De kan fortfarande ha dlc i framtiden som är helt endgame, att shadowkeep endast är endgame är inget problem. Jag gnäller inte över någ... 03/10 @eld: Jag håller inte med dig, men jag tror att jag förstår vad du menar. 03/10 Jag skulle vilja påstå att kapningen av spelet visst var för spelarnas skull. Det möjliggör nämligen fria DLCs och en free 2 play-del. Det är alltså tvärt emot tidigare under Destinys livscykel, nu väljer spelare själva vad de vill köpa för DLC. Hade... 03/10 Gissar på hög framerate, coil whine, helt ofarligt men irriterande :P 03/10 Hmm när jag kör spelet så låter mitt 1080 ovanligt men inte som att de skulle gå på högvarv. Har bara haft de med ett annat spel. Så jag undrar om någon vet vad de skulle kunna vara ? Ok så fort spelet stängs av så försvinner Ljudet. 03/10