Har laddats ner mer än tre gånger så många gånger första veckan som Super Mario Run och Animal Crossing tillsammans.

Om du någonsin tvivlade på att Nintendo kunde tälja guld med sina varumärken på mobiltelefoner är det dags att sluta tvivla nu. Enligt analyssajten SensoryTower har Mario Kart Tour laddats ner över 90 miljoner gånger under lanseringsveckan. De tidigare succéerna Super Mario Run och Animal Crossing: Pocket Camp når inte ens om till en tredjedel av de siffrorna tillsammans.

Mest populärt har spelet varit på Android som stod för närmare 60 procent av nedladdningarna men ändå lyckades Ios-förare spendera tre gånger så mycket pengar än Google-diton. Och tittar man på den totala uppskattade omsättningen under debutveckan för Nintendo-titlar hamnar Mario Kart Tour på tredjeplats, med totalt 125 miljoner kronor. I jämförelse omsatte Super Mario Run 159 miljoner kronor och Fire Emblem Heroes 278 miljoner under sina första veckor.

Skicka en rättelse
Tyckte den var hemsk. Den andra styrningen är bättre och då är ändå "driftstyrningen" satt som recommended. Inte så smart drag av Nintendo imo ;) 07/10 Gött! Försöker fatta vad enbart drift styrning ska vara bra för, men får fan inte till snitsen :D 04/10 @LARRYLUKE: Upptäckte detta för några minuter sedan när jag testade spelet igen faktiskt! :) 03/10 Man kan ju visst drifta med vanliga styrningen? Eller vad menar du? Sväng tillräckligt långe så börjar den drifta Testar två gratis veckorna, kan meddela att 200cc är för snabbt för mobil imo. 150cc är sweet spot. Dessutom är det inga mer poäng eller... 03/10 Man kan ju visst drifta med vanliga styrningen? Eller vad menar du? Sväng tillräckligt långe så börjar den drifta 03/10 @ZeldasCastle: Nja hade endast kört ett race så det var lugnt. Var osäker på vilka valen var i början så lika bra att börja om :) 03/10 Kontrollerna är ju helt värdelösa men kanske får ta å prova någon av de andra alternativen som någon här föreslog. Sen att MP saknas just nu gör ju spelet helt ointressant tills vidare 03/10 Underligt å känns fel, men det är väl så man ska ha mer sikt framåt antar jag. 03/10 Samma här ren dynga. Trodde Nintendo skulle kunna göra nått enastående innovativt men det klart. Ska det ges ut gratis så är det bara enklast möjligast. Att betala för ett mobilspel är det nog inte många som är beredd att göra eftersom marknaden överskö... 03/10 Jag spelade i 10 min och avinstallerade det direkt.. 03/10