"Vadå, har ni inte mobiler eller?"

PC-spelsvärlden gav ett kollektivt vrål av ursinne under förra årets Blizzcon, då man istället för det väntade Diablo 4 utannonserade mobilspelet Diablo Immortal. Spaltmeter av mer eller mindre melodramatiska kommentarer fyllde världens spelforum och Diablo Immortals trailer nedtummades till Hin Håle själv. I en intervju med Gamespot kommenterar Blizzards VD J. Allen Brack nu situationen, och medger bland annat att utannonseringen av mobilspelet kunde ha gjorts bättre.

Han säger till exempel att ett nyckelfaktum man inte lyckades betona i samband med utannonseringen var att man fortfarande är en PC-utvecklare först och främst, även om man samtidigt är redo att titta på möjligheter på andra plattformar. Han påpekar även att det finns en hel del dåliga mobilspel på marknaden med aggressiva betalningsmodeller, men att Blizzard inte skulle göra mobilspel om de inte trodde att de kunde göra riktigt bra mobilspel.

Årets Blizzcon infaller 1-2 november, och förhoppningsvis gör de inte PC-spelarna besvikna den här gången. Som vanligt säljer man "virtuella biljetter" till de som vill följa mässan online, men lockar inte det kan man givetvis även läsa och se de hetaste nyheterna här på FZ.

Skicka en rättelse
Det enorma utbudet har jag inget emot, dock tycker jag att det är tråkigt att arbetarna där skall arbeta tills att de dör på arbetsplatsen och bara byts ut som förbrukade oljefilter i fordon. Större utbud, sämre betalt, sämre arbetsvillkor, jämfört med... 05/10 Amazon tex kan nu i vissa områden erbjuda snabb leverans med drönare. Miljövänligt samt snabbt, bättre än gamla lastbilar? Det är bara en förbättring. De har ett enormt utbud, vilket jag kan förstå kan verka främmande och hemskt för en svensk som är van... 05/10 Se south parks senaste avsnitt så förstår man varför dom gör mobilspel 04/10 EA och Amazon som ypperliga exempel. De snackar om att det ska bli bättre kunderna och/eller deras anställda men ändå kommer det mer mikrotransaktioner respektive lika dåliga arbetsvillkor för de anställda. Hade det gått att sälja rakblad i godis hade... 04/10 Yep. Personligen kunde jag vara utan Classic, men att han(Blizzard) inte trodde att en stor del ville ha Classic/vanilla är en milt sagt idiotiskt. https://www.youtube.com/watch?v=33NLcvCmnKA 04/10 Det här kommer från samma person som sa att vi inte ville ha classic servrar i WoW också va? :P 04/10 *Ni har väl mobiltelefoner* hahaha 04/10 Jag tror jag hade skrattat ihjäl mig över vilken shitstorm det hade blivit ifall de bara gick ut på scen och säger att Diablo Mobile släpps under eventet, och sedan inget mer angående Diablo. 04/10 Tycker det är bra att de fortsätter med sina IPs, det är ju det spelen folk vill ha. Det var inte heller superlängesen de gjort Overwatch som är ett nytt IP. Om du vill rikta facklorna och högaffeln mot företag som "mjölkar" sina IPs borde du jaga Ninte... 04/10 Tycker gott att de kan slå ordentligt på stora trumman gällande Diablo Immortal, så att de visar att de tror på sin produkt på allvar. 04/10