*Med "bara" 16 grafikkort.

Huruvida Ghost Recon: Breakpoint är värt dina pengar så här mitt i brinnande spelhöst kommer FZ:s Johan Olander ge svar på. Han spelar för fullt, och recensionen läser du inom några dagar. Men redan nu ger Sweclockers svar på hur spelet flyter.

Våra hårdvarubitna kollegor har snabbtestat (det är sweclockerska, översatt till svenska betyder det "testat med 16 grafikkort") spelet med kort som sträcker sig från GTX 1060 och Radeon RX 590 till rappare RTX 2080 Ti och Radeon VII. Övrig relevant hårdvara är en Intel Core i7-8700K-processor och 16 GB RAM.

Testledare Kenneth Lindqvist rapporterar följande:

Det är ingen omöjlighet att kunna driva runt spelet i en vettig bildfrekvens även om det sitter lite äldre hårdvara i datorn, men vissa effekter kan självklart dras ned för öka prestandan något. Lyckligtvis finns det en del att justera där efter eget tycke för att kunna nå önskad bildfrekvens, men är målet uppemot 120 FPS krävs det något starkare komponenter för en jämn spelupplevelse.

Breakpoint släpps för alla i dag (en specialverison rullade igång häromdagen). Recension på FZ inom kort, som sagt!

Skicka en rättelse
Haha, mycket riktigt. 05/10 Gissar att du menar bemedlade för artiga brukar de vara i fattiga länder enligt min erfarenhet i alla fall. 05/10 Jag älskade Wildlands också, men rent spelmässigt kändes detta som en försämring av serien. Spelade 2 stängda betor, och jag kommer vänta på reabingen om 1-2 år. 05/10 Älskar fortfarande wildlands. Kör enbart singel player. Hoppas det här är lika bra, eller bättre. Det var knappt spelbart i början dock. Men nu flyter det på riktigt bra med ett 970 kort. 04/10 Jag hade nog avvaktat, allt vad jag läst och sett om spelet hitintills pekar på att det är en massiv flopp där Ubi pumpat sönder spelet d1 med mtx, med spelfördelar. 04/10 Nu kommer jag ta upp en sak många hatar. Jag är sugen att handla spelet via 3e partssidan Kinguin men det är fan inte billigt där längre. 515:- ska de ha för Uplay nyckeln där. Det har bara blivit dyrare o dyrare där. Känns inte riktigt värt det. 04/10 Bollen är redan i rullning, både på här och på Swec =) 04/10 Det är extremt dåligt sätt att jämföra standard när du har hela världen med. Utgår du från Sweclockers som bas, vilket undersökningen kom ifrån är det ungefär som att jämföra medelinkomsten på Kungsholmen i Stockholm mot hela Sverige. Märkligt hur man... 04/10 @Carl Johansson-Sundelius: Vore inte det en ganska så bra undersökning att göra? 04/10 Generellt sett ligger FZ ett par snäpp över det, och Sweclockers ännu högre. Dels är vi ju alla spelnördar, och dels bor vi ett land som har det ganska gott ställt. Många sämre belevade länder som drar ner den statistiken. 04/10