Releasen av Fifa 20 har inte direkt gått som smort. Konsumenter har bland annat klagat på spelare som byter position bara för att man modifierat deras utseende, såväl som en ytterst märklig bugg där motståndarlagets tränare väljer ut jämförelsevis värdelösa spelare i karriärläget, vilket gör det extremt lätt att vinna.

Men bakslagen för EA sker inte bara i själva spelet, utan även utanför. För att delta i läget Global Series måste man registrera sig på en webbplats, men efter att sidan gått live upptäckte många att personuppgifterna man skulle fylla i redan var ifyllda... med någon annans uppgifter. Uppgifterna som nu är på vift inkluderade saker som e-postadress, födelsedatum, EA-ID och boendeland. Twitter-användaren och tillika f.d. Fifa esports managern George Hughes var en av de som uppmärksammade det märkliga och lade upp en skärmdump.

EA har själva gjort ett uttalande på Twitter där man medger att andra personers uppgifter dykt upp i formuläret och att runt 1600 personer ska ha drabbats innan man stängde ned sidan och hittade problemet. Dessa personer säger man sig nu ta kontakt med.