Mike O'Brien grundade tillsammans med sex andra vänner vad som skulle komma att bli ArenaNet år 2000. Målet var att utveckla ett online-RPG med ett konstant flöde av nytt innehåll, men med en mer konsumentvänlig affärsmodell än vad man tidigare sett. Resultatet av detta var Guild Wars och dess ännu mer uppskattade uppföljare Guild Wars 2. Nu har dock Mike valt att gå vidare i karriären, vilket innebär att han slutar som VD hos ArenaNet för att istället utveckla "små spel" tillsammans med vänner.

I ett inläggGuild Wars 2 hemsida tackar han alla talangfulla utvecklare han samarbetat med under årens lopp, såväl som communityn:

Jag vill tacka Guild Wars-communityn för att ha stöttat oss alla dessa år. Några av mina lyckligaste ögonblick har varit att hänga med er på lanseringsdagar, årsfester, turneringsmatcher, branschmässor och andra tillställningar. Det är härligt att se så många av samma ansikten år efter år. Mitt mål med att göra spel är alltid att underhålla folk, så inget gör mig gladare än att tänka att vi gjort ett spel som kunnat underhålla folk i åratal.

Ett intressant faktum är att han säger sig ha överlämnat Guild Wars 2-facklan till Mike Zadonrojny redan för två år sedan, så att han själv kunde fokusera på utveckling av nya produkter. Vad tror ni, har man ett Guild Wars 3 under utveckling?