Raph Koster har startat en egen studio som jobbar på ett sandlåde-MMO.

MMO-veteraner minns säkert Ultima Online från slutet av det glada 90-talet, och en av dess frontfigurer var chefsdesignern Raph Koster. Efter att ha jobbat på bland annat Star Wars Galaxies, EverQuest 2 och diverse Sony-projekt har han nu skapat en egen utvecklingsstudio vid namn Playable Worlds. Deras första projekt är ett "sandlåde-MMO" som ska inkludera crafting, byggande och utforskning.

I en intervju med Venturebeat uppger Koster att man har $2,7 miljoner i inledande finansiering (motsvarande 26,5 miljoner kronor) och att hans team består av framstående utvecklare med åratal av kollektiv erfarenhet från Disney, Marvel och Sony Online Entertainment.

Om du tittar på många av de populäraste spelen där ute och sätten folk spelar dem på, vare sig det är PvP eller att bygga som i Minecraft; vissa personer spelar för att socialisera och så vidare. Det finns massor av beprövade funktioner där ute som vi vet att målgruppen gillar, och många av dem föddes ur sandlåde-MMO:s. Så vi ska föra samman dessa beprövade, roliga funktioner som vi vet att folk gillar i en och samma värld.

Utöver det vet vi inte så mycket om spelet, utöver att det kommer vara ett helt nytt varumärke.

Skicka en rättelse
Haft mina konton öppna sedan 98/2002 men inte spelat aktivt sen.. 2006 kanske 05/03 Intressant! Som den gamla UO-addict man är har fortfarande gubbar på ett gäng servrar, både officiella och free shards. Kan verkligen rekommendera t.ex Uo Forever och Uo Outlands till er som aldrig riktigt kunnat lämna världens bästa spel bakom er. 04/03 Gå å spela SotA med dig göbbe!! :D 08/10 http://privat.bahnhof.se/wb950725//uo.jpg Hoppas dom gör något bra av det hela, jag är redo för något nytt som påminner mer om SWG/UO än EQ/WoW. 07/10 Just brödbakandet har dock vart en del av Ultima sedan.. Ultima 6 eller något. Richard var ju dock inte super involverad i utvecklandet av Ultima Online då han jobbade med vad som senare skrotades och gjordes om till Ultima 9. Han hade dock en del fingr... 07/10 Spelade UO beta, visst fanns för faders dark sun online, muds mm. Men detta liret var unikt tyvärr satte EA sina pengakåta klor i UO och idag kan jag bara säga vilken skit dom gjorde av det. Hur som, Starlong och Garriot var väl frontfigurer men OM jag... 07/10 Nej det bygdes för att jag skulle döda dig, sno din nyckel å loota ditt hus medan du fortfarande blev corpsressad av @ratdeath :D 07/10 Då finns ju i och för sig både EVE och Albion Online (finns säkert fler) om det är oförlåtande PvP ni vill ha. 07/10 Ultima Online byggdes med tanken att du skulle leva i en värld, moderna mmo's byggdes för att du ska spela i en värld. 07/10 Skulle vilja ha ett modernt MMO som Tibia. Där var det verkligen på liv och död då man förlorade 10% av sin XP och items om man dog. Det gör det farligt och spännande att utforska världen och göra quests. Sedan får man välja om man vill spela på PVP-ser... 07/10