Sajten Video games chronicle skriver att Rockstar lade 18 måndare på att ta fram Bully 2, men att projektet sedan ”rann ut i sanden”. Uppgifter ger vid handen att det till och med fanns en spelbar version under tidigt 10-tal.

Ett manus med de första scenerna i spelet och en skiss över resten av storyn ska ha skrivits under 2008, och i huvudrollen skulle vi åter igen få se Jimmy, den surmulne, rödlätta protagonisten från originalet. (Som i Europa gick under den inte lika uppseendeväckande titeln Canis Canem Edit.)

Efter releasen av det första Red Dead Redemption arbetade enligt sajtens källor teamet Rockstar New England sen med att ta fram en spelbar konceptualisering, komplett med rudimentärt open world-gameplay. Demot ska ha använt Rage-motorn. Men av någon anledning tog aldrig utvecklingen fart på allvar, och källorna säger alltså att det hela ”rann ut i sanden” varpå teamet flyttades till andra titlar.

”Det existerade, det var spelbart. Synd att det aldrig riktigt lyfte”, säger samma källor till VGC som också har försökt nå Rockstar för en kommentar men inte fått något svar.

FZ skrev för ett år sedan om rykten som pekade på att Rockstar letar efter skådisar till Bully 2, så även om den nu tio år gamla versionen aldrig fick liv så är hoppet om en uppföljare inte helt ute.