Vi tar temperaturen innan spelhösten drar igång på allvar.

Kära FZ-läsare! Bli inte förskräckta när vi påminner er om att vi redan befinner oss i oktober månads andra vecka. Spelåret går fort när man har roligt – men när har vi haft det som bäst? Ikväll tänkte vi kolla vad ni håller som årets bästa spel, hittills.

Som bekant har vi fortfarande en spelhöst (med tillhörande vinter) att ta oss igenom innan det är dags att kora årets spel. Nu fokuserar vi på den del av året som passerat, för att tycka till om guldklimparna så här långt.

Vilken titel står starkast så här långt? Kritikerrosade Sekiro: Shadows Die Twice, nykomlingen Apex Legends eller kanske upphottade Resident Evil 2?

Kanske är det något helt annat? Berätta vad du tycker i kommentarstråden nedan!

Skicka en rättelse
Finns det ingen ny ÅS-tråd nu när det inte är så lång tid kvar? Uppdaterar mitt svar här. Top 5. 1 Disco Elysium 2 Death stranding 3 Dicey Dungeons 4 Links Awakening - remake 5 A plague tale innocence 07/12 Måste säga att man blir grymt sugen på Sekiro efter alla hyllningar. Blir nog ett spel under julledigheten. 09/10 Sjukt svårt som vanligt. Men here it goes: 1. DMC5 2. RE2:Remake 3. Links Awakening Bubblare: Catherine: Full Body Astral Chain Yoshis Crafted World Ori and the blind forest (Switch) 09/10 Sekiro. Nästintill perfekt SP spel. 08/10 Som du kan springa/svinga förbi utan problem. ;P Och visst, det må hända att Sekiro inte har samma återspelningsvärde som Dark Souls, men detta är inte Dark Souls. Jag tror att en del gick in med mentaliteten att detta är en "Dark Souls-uppföljare" istä... 08/10 Jag håller nog Re2 remaken högst. Sekiro var bra men miljöerna och storyn var svaga då jag inte tycker japansk kultur är så lattjo. Jag har höga förhoppningar på Outer worlds. Annars tycker jag spelåret varit svagt överlag iår. 08/10 Jag har lagt mest timmar på Fire Emblem: Three Houses. Måste säga Fire Emblem är GOTY för mig hittills. Dock kan det ändras snart när Shenmue 3 släpps. 08/10 Sekiro, är väl egentligen enda spelet jag spelat klart detta år. Håller på med greedfall som är mycket bra men inte håller sig mot Sekiro 08/10 Förmodligen Resident Evil 2 remaken nånstans högt i toppen i alla fall. Har även tyckt om Onimusha remaken, Slay the Spire, Outer Wilds, Octopath traveler (pc), Ion Fury, Link's Awakening, Satisfactory och DMC5 som alla hör till favoriterna i år. Överla... 08/10 Neo cab 08/10