Arga föräldrar anser att spelet är för beroendeframkallande för deras barn.

Fortnite och Epic tycks stämmas på löpande band, tidigare bland annat för att de påståtts ha stulit diverse danser samt för hackade Epic-konton, och den här gången för att Fortnite anses vara beroendeframkallande. Det är oroliga föräldrar i Kanada som tagit hjälp av advokatfirman Calex Légal för att stämma Epic eftersom de hävdar att utvecklaren med flit tagit fram spelet för att vara beroendeframkallande, och dessutom med barn som främsta målgrupp. Alessandra Esposito Chartrand hade följande att säga till CBC:

Epic Games har när de skapade Fortnite i år efter år anlitat psykologer – de grävde verkligen djupt i den mänskliga hjärnan och ansträngde sig verkligen för att göra det så beroendeframkallande som möjligt. De släppte medvetet ett väldigt beroendeframkallande spel som riktade sig mot unga.

Man pekar även på en dom från 2015 där en domstol i Quebec höll tobaksföretag ansvariga för att de inte varnat sina kunder om farorna med rökning. I själva stämningsansökan jämför man till och med spelet med kokain på grund av de liknande effekter som signalsubstansen dopamin har på hjärnan och kroppens belöningssystem.

Skicka en rättelse
Liten disclaimer: alla föräldrar är så klart inte som jag beskriver här nedan, ursäkta om jag trampar på någons tår :) Jag får intrycket att föräldrar över lag är rätt slapphänta mot sina barn idag. Curling och bortskämdhet på många håll. Uppfostran pek... 09/10 Svenskt näringsliv. De argumenterar för att svenskar är alldeles för långsamma ut i arbetslivet och vill göra det svårare att studera på högre nivå för att öka antalet yngre arbetstagare. Deras slutsats är att vi lever för länge för att börja arbeta så... 09/10 Oj. Det låter som ett väldigt högt genomsnitt. Vad är denna källa ifrån? Jag baserar nog också begreppet "ungdom" på tänket att man nog är det långt inpå 20-årsåldern numera. Jag tycker dock inte att det är något fel på det. Snarare skönt att ha lite... 09/10 När jag var barn fanns det en annan livsfarlig sak som hette vhs, den gjorde barn till kallblodiga mördare! 09/10 I genomsnitt kommer svensken ut i arbetslivet runt 27 års ålder. Jag räknar definitivt inte dessa som ungdomar. ;) Jag räknar nog ingen över 18 år som ungdom, oavsett hur ungdomlig jag själv kände mig runt 20 års ålder. 09/10 Det var du som sa "ungdomar". Nu säger du barn. Vilket ska jag välja? 09/10 The quick fix generation :P 09/10 det är dom jävla korttidsbelöningarna man får av att spela! förmodligen inte så bra för barn. tror senare generationer kommer bestå av mer knarkare och alkisar än någon annan :p 09/10 Du menar att barn i 7-9 års ålder grämer sig över arbetsmarknaden? Tja, det är väl inte det första jag skulle sluta mig till. 09/10 Jag skulle snarare skylla på arbetsmarknaden. Dagens unga är i dagsläget skyldiga till att vara "flexibla", vilket enbart är ett annat ord för att inte kunna förvänta sig att befinna sig på plats nästa dag. Det skärs även ned på personal inom samtliga... 09/10