Fortnites framgångar mäts såklart inte bara i pengar men enligt analytiker på Edison Tech har battle royale-spelet tappat 52 % av intäkterna mellan andra kvartalet 2019 och motsvarande period föregående år. I juni var spelet nere på samma nivåer som precis innan det tog ordentlig fart i början av 2018. Men var inte orolig, det ligger fortfarande mil före Apex Legends, PUBG och fjolårets utmanare Black Ops 4. De är inte ens nära om man slår ihop deras omsättningar.

Genom analyser av 375 000 transaktioner de senaste åren kan Edison tech se att Fortnite drog in som allra mest pengar förra julen så det vore inte särskilt konstigt om vi ser samma typ av spik i år. Värt att notera är att de verkar ta med köp av själva spelet i sina siffror, något som påverkar titlar som PUBG och Black Ops 4 som till skillnad från Fortnite och Apex Legends inte är gratis.

Vi kan också se att en klar majoritet av köpen i Fortnite är ingame-valutan V-Bucks på hela 83 % medan packs och bundles står för 13 respektive 3 %. I Apex Legends är siffran än mer extrem, där står motsvarande Apex Coins för hela 96 % av omsättningen. Och trots att spelet dalat ordentligt sedan den väldigt lyckade lanseringen i januari låg det i juni på en andraplats vad det gäller omsättning.