Sony har tagit patent på vad som verkar vara en ny generation Playstation VR. Ansökan lämnades in i början av året, och den har nu blivit offfentlig och grävts fram av holländska Letsgodigital.

Patentet antyder flera intressanta saker, bland annat att det både ska gå att koppla trådat till konsolen (Playstation 5) och köras trådlöst via bluetooth. Skisser visar liknande utseende som nuvarande PSVR, och mikrofon finns inbyggd. Men PSVR 2 har två kameror framåt, en i nacken och ytterligare en kamera på kontrollen. Vidare ska en separat kamera (Playstation-kameran) kunna användas för att förbättra rörelseavläsningen. Vilket behövs, för PSVR (som använder den kameran och LED-sensorer) är inte särskilt snäll när det gäller att läsa av rörelser.

PSVR 2-patentet visar att flera kameror ska sköta trackingen. (Bild: Letsgodigital)

Det uppges också att PSVR 2 har ett transparent läge, alltså att kamerorna kan visa användare med headsetet på skallen verkligheten omkring den. Välkommet för alla som sprungit in i en tv, stol när de duckat kulor i Superhot VR.

Patentet för PSVR 2 är givetvis ingen garanti för att det får exakt dessa funktioner, eller att det ens blir av. Men första PSVR hade i mars i år sålt 4,2 miljoner exemplar, så ett PSVR 2 till en kraftfull Playstation 5-konsol känns inte alls omöjligt.

Diskutera – vad vore viktigast för att få dig att köpa PSVR 2? Pris, spelutbud, bildkvalitet, trådlöshet, bilduppdatering..? Eller är VR inte din grej?