Tim Sweeney: "Det kommer aldrig hända under min ledning".

Efter kontroverserna kring Blizzards beslut om att banna en Hearthstone-spelare som tog parti för demokratiprotesterna i Hongkong säger Epic att man inte kommer göra något liknande.

En talesperson för Epic säger till The Verge att man stödjer alla människors rätt att uttrycka sina åsikter om politik och mänskliga rättigheter, och att man varken kommer banna eller straffa Fortnite-spelare om de gör liknande uttalanden.

Epic supports everyone’s right to express their views on politics and human rights. We wouldn’t ban or punish a Fortnite player or content creator for speaking on these topics.

Epics VD och grundare Tim Sweeney är inne på samma spår. Han skriver att Epic stödjer Fortnite-spelares rätt att uttala sig om politik och mänskliga rättigheter.

Icke oväntat tas frågan om kinesiska Tencents ägande i Epic upp (de äger 40 procent av aktierna). Sweeney säger att Epic är ett USA-företag, att han har sista ordet och att man aldrig kommer böja ner sig för externt (underförstått: kinesiskt) tryck under hans ledning.

Fortnite finns att spela i Kina sedan april 2018. Det sköts av – du gissade det – Tencent.

Skicka en rättelse
Ser att min post i den här tråden raderades utan något meddelande? Vad för "regel" bröt den mot? Slående hyckleri hos Fz (precis som hos Epic). 12/10 Nu vet jag inte vilket inlägg du hänvisar till men jag har väl inte målat upp någon som ond eller påstår att någon stödjer någon massaker. Sweeney hävdar att de aldrig kommer att att reagera på användare som uttalar sig politiskt om länder där Epic äger... 12/10 @hannes.theorell: Jag tycker du drog ihope en massa helt skilda berättelser från människor där. Att stödja friheten för Hong Kong och att stödja en massaker kan omöjligen vara samma sak, även om det hände en massaker i går och idag som en konsekvens av... 12/10 Om vi ska använda mänskliga rättigheter som någon utgångspunkt för vad som är rätt och fel så är det väl ingen mänsklig rättighet att få göra som man vill på privata evenemang heller i sådana fall? 11/10 Jag menar det jag sa först: att det inte är särskilt relevant att jämföra en person som stängs av för ett politiskt uttalande och en spelbutik utan kommentars- och betygsfunktioner. Det första är uttryckligen att tysta ner någon, det andra inte - det... 11/10 Tilläggas bör ju att även Blizzard sagt samma sak många gånger och se vad det var värt. Jag säger varken by eller bä om Epic förres de sätts i en liknande situation och vi kan se hur de reagerar. 11/10 @nils45: Gött mos :) Tolkade det som ett Herp derp inlägg. My bad :) 11/10 Du menar forumet som man inte ens kan hitta på butikens officiella hemsida? Och som skaparna (av EGS) själva sagt att man inte vill ha i butiken? Väldigt konstigt resonemang. Så du menar att demonstranter inte tystas ner om de hänvisas till en öde plats... 11/10 Det verkar i så fall märkligt att Epic har forum. Om jag ska spekulera: de kanske undviker kommentarer och betyg i klienten för att slippa kritik där - review bombing är ju ett fenomen hos Steam och andra, det slipper man gernom att flytta diskussionern... 11/10 Du har svårt att se en koppling när hela debatten handlar om människors rätt att uttrycka sina åsikter fritt? Sweeny påstår att folk får ha vilken åsikt de vill, men detta är ju bara tomt prat så länge hans plattform aktivt väljer att stänga ute människ... 11/10