Sanzaru Games har tidigare portat God of War-spelen till Playstation Vita, men har på senare år lagt krut på VR-spel som Ripcoil och Marvel Powers United VR. Det mytologiska temat från God of War verkar dock ha inspirerat dem, och nu har man tillsammans med Oculus Studios släppt sitt senaste VR-spel Asgard's Wrath.

Det rör sig om ett action-RPG som kretsar kring nordisk mytologi, och vi får bland annat stifta bekantskap med asagudarna Loke och Ti. Utöver action finns det även pussel som ska lösas, och vi kan byta perspektiv för att se spelvärlden från ovan som gud eller på marknivå som en krigare vi tar i besittning. För att hjälpa vår jordliga krigare kan vi även grabba tag om diverse djur och förvandla dem till tvåbenta krigare som kämpar vid krigarens sida.

De inledande omdömena från recensenter och användare har varit väldigt positiva, och vissa beskriver det till och med som det bästa VR-spelet hittills. Spelet är ute nu på Oculus Store till Rift och Rift S. Som kuriosa kan vi tillägga att det enligt butikssidan kräver inte mindre än 129 GB i diskutrymme.