I den senaste utvecklar-videon för Sea of Thieves berättar Joe Neate från Rare om kommande uppdateringar och vilka problem man håller på att tackla. En av de stora nyheterna han delade med sig av är att vi någon gång i framtiden kommer kunna öppna privata servrar (även om detta givetvis överskuggas av det faktum att vi även kommer kunna byta färg på våra underkläder).

I grund och botten innebär det att det kommer bli avsevärt enklare för företagsamma spelare att dra igång hemsnickrade spellägen och tillställningar, ungefär som turneringen Sea of Champions som just nu utkämpas i spelets Arena-läge, och som anordnats av communityn. Man har dock inte gett något specifikt tidsspann för dessa servrar, utan endast sagt att det är en del av planen på medellång sikt.

Inom en närmre framtid kommer vi dock som sagt kunna välja färg på våra kallingar och dessutom få mer variation i kvinnokläderna, en "toggle"-funktion för att hålla i saker så att man slipper hålla inne knappen såväl som diverse justeringar kring striderna. Har man andra kreativa idéer för saker man vill se i spelet välkomnar de att man gör sin röst hörd.