Och Troy Baker. Troy Baker är alltid med på ett hörn.

David Gaider är före detta författare på Bioware medan Liam Esler jobbat på spel som Pillars of Eternity och Enhanced-versionerna av Baldur's Gate-spelen samt Icewind Dale. Tillsammans har de nu startat Summerfall Studios, vilket vi rapporterat om tidigare, och under den pågående mässan PAX Australia utannonserade de spelet Chorus – en "äventyrsmusikal" som man hoppas ska pumpa in lite innovation i branschen. Med på resan är även de välrenommerade röstskådisarna Troy Baker och Laura Bailey.

Spelet behöver dock finansiering, och därför har man dragit igång en kampanj på plattformen FIG, där man vill ha $600,000, eller i runda slängar 5,9 miljoner kronor. Av det har man hittills fått in strax över $70,000.

Storyn kretsar kring en sångerska som får övernaturliga krafter av en döende "Musa", vilka dessvärre kommer med misstankar om att det är du som har tagit kål på henne. Med sina grymma musikaliska nummer måste man därefter bevisa sin oskuld så att du inte själv blir bragd om livet av ett dolt samhälle av mytologiska varelser.

Skicka en rättelse
Det kan ju ta lite tid innan man får sina "VR-ben", precis som att det tar ett tag för vissa att bli av med sjösjuka. Jag kunde också bli riktigt, riktigt illamående i början om jag spelade spel utan fast kamera. Sakta men säkert vande jag mig dock och... 13/10 Gilla är nog inte rätt ord. Jag är jätte intresserad av VR och gillar konceptet hur mycket som helst. Jag gillar nog VR mer än de flesta då det är som en rosa dröm. Som tyvärr är onåbar för mig, snyft :( Jag har spelat en hel del Tetris Effect, fast då... 13/10 Har inte hunnit prova Sayonara Wildhearts, men det ser lockande ut. Det finns helt klart många roliga audio-visuella upplevelser att ta del av. Synd att du inte gillar virtual reality. Tetris Effect i VR är en nästan hypnotisk upplevelse, och musiken... 13/10 På tal om musikspel. Jag spelade ut Loom i morse. Det var inte lika bra som jag minns det. Är vi överens om det? 13/10 Har inte spelat Beat Saber. Jag har VR-handikapp, jag blir illamående av att enbart bildgoogla headset. Men, Sayonara Wildhearts var ganska trevligt och tog genren lite mer mot en visuell upplevelse istället för ett "spel-spel". Sedan har vi artister... 13/10 Ja det är kul att de vågar ta ut svängarna lite. Det har inte hänt så mycket på musikspelsfronten på senare år, möjligtvis med undantag för Beat Saber. 13/10 Verkar vara annorlunda. Ska definitivt kolla in det om/när det släpps men kommer inte att backa det. 12/10 Jag vill inte vänta, jag vill ha nu!!! Mekaniken att man kan "ändra" sångtexten känns jäkligt intressant. Allt hänger naturligtvis på hur bra sången och musiken blir. Det kändes väl helt ok i denna film. Men de måste nog steppa upp lite om det ska bli... 12/10 Nej, drar gränsen vid musikal. 12/10 Känner kanske inte den största hajpen men Jag är med på tåget, alltid trevligt med lite nytt i spelvärlden. 12/10