Ingen har nog missat turerna kring Hearthstone-spelaren Chung "Blitzchung" Ng Wai och det stöd han uttryckte för Hong Kong-protesterna efter en turnering. Nu har Blizzard själva taget bladet från munnen och kommenterat händelsen och hur man reagerade. Blizzards VD J. Allen Brack säger i ett uttalande att företagets relationer i Kina inte hade någon påverkan på beslutet att beröva Blitzchung på hans prispengar och stänga av honom i ett år; istället handlade det helt enkelt om att han bröt mot turneringens regler.

'Varje röst spelar roll' [ett av Blizzards motton] och vi uppmuntrar starkt alla i vår community att dela sina åsikter på de många platser som finns tillgängliga för att uttrycka sig. Men den officiella sändningen måste handla om turneringen och vara en plats där alla är välkomna. För att stödja detta vill vi hålla de officiella kanalerna fokuserade på spelet.

Han medger dock att man reagerade för snabbt när det kom till straffet, och han kommer därför få tillbaka sina prispengar och "endast" bli avstängd i sex månader. De två "shoutcasters" som refererade turneringen kommer också att stängas av i sex månader. Brack betonade även att innehållet i Blitzchungs uttalande inte heller spelade någon roll för beslutet och att man hade reagerat på samma sätt om det varit den motsatta synvinkeln som vädrades.