Och han sänker även straffet för Hearthstone-spelaren.

Ingen har nog missat turerna kring Hearthstone-spelaren Chung "Blitzchung" Ng Wai och det stöd han uttryckte för Hong Kong-protesterna efter en turnering. Nu har Blizzard själva taget bladet från munnen och kommenterat händelsen och hur man reagerade. Blizzards VD J. Allen Brack säger i ett uttalande att företagets relationer i Kina inte hade någon påverkan på beslutet att beröva Blitzchung på hans prispengar och stänga av honom i ett år; istället handlade det helt enkelt om att han bröt mot turneringens regler.

'Varje röst spelar roll' [ett av Blizzards motton] och vi uppmuntrar starkt alla i vår community att dela sina åsikter på de många platser som finns tillgängliga för att uttrycka sig. Men den officiella sändningen måste handla om turneringen och vara en plats där alla är välkomna. För att stödja detta vill vi hålla de officiella kanalerna fokuserade på spelet.

Han medger dock att man reagerade för snabbt när det kom till straffet, och han kommer därför få tillbaka sina prispengar och "endast" bli avstängd i sex månader. De två "shoutcasters" som refererade turneringen kommer också att stängas av i sex månader. Brack betonade även att innehållet i Blitzchungs uttalande inte heller spelade någon roll för beslutet och att man hade reagerat på samma sätt om det varit den motsatta synvinkeln som vädrades.

Skicka en rättelse
Ja, som jag sagt så kan alla ämnen bli politiska. Det är ju därför jag säger att kontexten är det viktiga och inte ämnet i sig. Du kan diskutera de flesta saker utan att blanda in politik i det och vice versa. Ja precis. Det är ju nästan som att det är... 15/10 Jo. Vad som är eller inte är politik växlar från år till år eller ibland från månad till månad, som Wikipedia även påpekar "blir en del av det alldagliga livet". Ett ämne blir politik när det påverkar oss på något sätt, eller när man påstår att det påve... 15/10 Det är klart att det har med Kina att göra då det i stort sett är den enda plats där någon blir upprörd över det som sades. 15/10 Fantastiskt att du kan fortsätta missförstå mig när jag redan har förklarat att ALLT är ett "politiskt ämne" om du ser det utifrån ditt perspektiv. Husdjur? Politik. Leksaker? Politik. Restauranger? Politik. Eftersom enligt dig så är något ett politiskt... 15/10 Med det synsättet så är inget politik. Låt mig citera wikipedia för dig: "avser som regel alla de åtgärder och handlingar som hör till det allmänna livet (kommuner, stater, mellanstater), och inrymmer allt från diskussioner om offentliga angelägenheter... 14/10 Det här är jobbigt för många anställda på Blizzard också. Kan inte vara kul att sitta och undra vad man kan säga och inte säga utan att bli bestraffad som anställd. Blizzard är inne på en farlig väg. Kina må vara en kassako med västvärlden är en större... 14/10 Nej det är fortfarande inte politiska frågor. Dessa ämnen existerar utanför kontexten av politik. Religiös omskärelse är inte heller en politisk fråga, men om ett parti går ut och säger att de vill förbjuda det så blir det politiskt. Att kalla allt poli... 14/10 Hade 5000 före i kö på Gehennas igår. Tog väl cirka 2,5h... 14/10 Märker att de som inte spelade WoW igår, så det var kö i 30 min, istället spenderade sin tid här på forumet :> 14/10 Man har i allra högsta grad gjort det till politiska sakfrågor som bedrivs mer eller mindre som skräckpropaganda eller som en form av kvasireligion nästan. Inget nytt detta och man kan se mycket av dagens klimatpolitik på ett liknande sätt som 80 och... 13/10