Många är vi nog som förundrats över de fantastiska bilderna och videoklippen från MS Flight Simulator, som visade detaljrikedom och skala på en helt ny nivå. Bakom de makalösa landskapen står flera terabyte av data från Bing Maps. Men vad är bättre för att leva sig in i ett spel (förlåt, simulator) än virtual reality? Inte mycket, och därför blev många besvikna när VR inte tycktes vara något man prioriterade särskilt högt eller på allvar ens planerade.

Påtryckningar från VR-entusiaster verkar dock ha fått önskad effekt, för i en intervju (runt 20:00) säger Flight Simulator-chefen Jörg Neumann att man hört communityns önskan.

Det var ärligt talat inte vår plan inledningsvis, men vi lyssnar och har hört det, så vi kommer göra vårt bästa för att se till att det blir verklighet. Huruvida vi lyckas göra det till lanseringen är inget vi kan lova, men vi är medvetna om att det efterfrågas.

Han säger att VR nu kommer att prioriteras över andra saker eftersom man vill skapa en simulator som de flesta kan njuta av. Hur kommer du i slutänden avnjuta MS Flight Simulator – på vanlig skärm eller i VR?