"Vi ska göra vårt bästa för att göra det till verklighet".

Många är vi nog som förundrats över de fantastiska bilderna och videoklippen från MS Flight Simulator, som visade detaljrikedom och skala på en helt ny nivå. Bakom de makalösa landskapen står flera terabyte av data från Bing Maps. Men vad är bättre för att leva sig in i ett spel (förlåt, simulator) än virtual reality? Inte mycket, och därför blev många besvikna när VR inte tycktes vara något man prioriterade särskilt högt eller på allvar ens planerade.

Påtryckningar från VR-entusiaster verkar dock ha fått önskad effekt, för i en intervju (runt 20:00) säger Flight Simulator-chefen Jörg Neumann att man hört communityns önskan.

Det var ärligt talat inte vår plan inledningsvis, men vi lyssnar och har hört det, så vi kommer göra vårt bästa för att se till att det blir verklighet. Huruvida vi lyckas göra det till lanseringen är inget vi kan lova, men vi är medvetna om att det efterfrågas.

Han säger att VR nu kommer att prioriteras över andra saker eftersom man vill skapa en simulator som de flesta kan njuta av. Hur kommer du i slutänden avnjuta MS Flight Simulator – på vanlig skärm eller i VR?

Skicka en rättelse
Vad skulle jag tjäna på att hitta på saker? Hade själv förhandsbokat en One X för vr men när allt VR snack försvann från Microsoft så valde jag att avboka och det är jag glad för. Från Xbox briefing 2016 då Microsoft med Phil Spencer på scenen avtäckte... 15/10 Känns som att du hittar på där... XBOX one X har jag aldrig hört något om att ska få vr från officiellt håll. Att nästa box får VR/AR är nog en no-brainer med tanke på utvecklingen hos MS och deras spelstudios. Ex Flight simulator, Minecraft earth. Att... 15/10 Vilken förmodade push? Xbox one x var också meningen att ha VR när konsolen presenterades men det var ju tydligen bara lögn för att bygga hype. 14/10 Blir VR för mig! Ska man ha det senaste/häftigaste brukar man få pröjsa när det gäller teknik. 14/10 Såg på någon youtubevideo där en kille sa att han faktiskt provat detta och sa att han kunde se sitt hus. 13/10 Blir perfekt till Xbox Förmodade push med riktig Hård vara för vr/AR. Inte det möget som PlayStation har... 13/10 Så man kommer kanske kunna flyga förbi sitt eget hus? Det här kommer bli häftigt. Måste bli ett köp. 13/10 Vet inte om jag vill säga att PSVR är sämre. Upplever det som mycket bättre trots den på pappret sämre upplösningen... ...men ja, jag är glad att jag investerade in Valve Index. Min Vive låg bara och skräpade för att det var för låg, suddig upplösning... 13/10 Men du tyckte playstations VR hade ok prislapp när den inte direkt är ny numera och något sämre än Oculus? ;) Men jag misstänkte det var det du menade :) 13/10 *449 euro 13/10