Blåsvädret kring Blizzard orsaken?

I dag släpps Overwatch till Nintendo Switch, en händelse som skulle firas med lanseringsfest i Nintendo-butiken i New York. Men nu har Blizzard beslutat att ställa in festen. Det skriver Nintendo New Yorks Twitter-konto utan att berätta varför.

Den senaste tidens kontroverser kring Blizzard kan vara en orsak till beslutet. Företaget hamnade rejält i skottgluggen nyligen när man stängde av Hearthstone-proffset "Blitzchung" efter att denna uttalat sitt stöd för protesterna i Hongkong. Blizzard mildrade senare straffet, men då var skadan på företagets anseende redan skedd.

Den 1-3 november äger Blizzcon rum, ett event som förra året blev ett rejält magplask när Blizzard avtäckte mobilspelet Diablo Immortal. Med det publikfiaskot och den senaste tidens händelser i åtanke lär företaget behöva avfyra de stora kanonerna – till exempel Diablo 4, Overwatch 2 eller Warcraft 4 – för att vinna tillbaka lite av anseendet.

Skicka en rättelse
Ops. Hade nog uppe två olika artiklar samtidigt :P Lagt inlägget i rätt tråd nu, men kanske lite väl sent :P https://www.fz.se/nyhet/281237-fortnite-fortsatt-forsvunnet-men-trailer-fran-season-2-kan-ha-lackt 24/10 Jaja alla fattar att han skrev i fel tråd. Hur funkar skiten på switch, har dom någon form av gyro-aim eller är det bara som PS och Xbox fast bärbart? 15/10 Va? 😆😆 15/10 Nu till något viktigare: Nån som provat spelet på Switch ännu och kan ge lite input? 15/10 Vem snackar om Fortnite? Det tillhör ju en helt annan utvecklare och utgivare... 15/10 Vi får se, jag hoppas du har fel :) 15/10 Det tror jag i nuläget är önsketänkande tyvärr, sen att de inte kommer vara pay2win är en annan sak. Men med tanke på hur mycket de tjänar på sina microtransaktioner idag så kommer deras nya spel med all säkerhet ha mer än tidigare. Tror nog att för mån... 15/10 Jag tror du helt har underskattat vad som just nu händer i hongkong. Då hade du förstått varför folk reagerar på att ActivisionBlizzard har valt sitt ekonomiska intresse framför att på ett väldigt lätt sätt uttrycka stöd för demokrati. De blev tagna på... 15/10 Eh va? Fortnite? Missar jag ett skämt här eller? OT: Jag fattar inte riktigt varför folk gör så stor grej av detta. Blizzard haŕ hanterat detta uselt, ja. Men jag tycker det är självklart att ingen ska uttala sig om politiska åsikter, religion eller and... 15/10 Helt rätt, låt allt coola ner sig. Geopolitik kan bubbla över väldigt snabbt. 15/10