Datum och klockslag bekräftade.

19 november prick 18:00 smäller startskottet för Stadia, Googles molnbaserade spelplattform som siktar på att utmana de stora drakarna. För att vara med och leka från start krävs dock en "Founder's Edition" för 1 400 kronor, som skickas i samma ordning som bokningarna kommit in.

Den här utgåvan kommer med 4K-löften, men någon gång under 2020 kommer Stadia Bas låst till 1080p. Mycket mer info finns på sajten men vill du ha en intensivkurs finns en sådan (se nedan).

Bland spelen som är bekräftade hittar vi bland andra Cyberpunk 2077, Doom Eternal, Baldur's Gate 3, Ghost Recon Breakpoint, Borderlands 3, Marvel's Avengers och Red Dead Redemption 2.

Var alldeles för seg att förhandsboka Founder's edition när den fanns tillgänglig i Sverige. Så nu blir det en Founder's edition via vän i USA istället och så ett Premiere Edition hem direkt till mig. För när man har småbarn så vill man komma igång med... 20/10 Jag är och har alltid varit negativ till prenumationstjänster. Det känns som man kör på nån sorts avbetalning och i längden blir det bara dyrare. Vill köpa en gång sen använda så mycket/lite man vill när man vill. 17/10 Naked Gun :) 16/10 Google Stadia, betala betydligt mer för en konsolgeneration (än för Sony/Microsoft) men få absolut ingenting för pengarna. Företagen har blivit sjukt skickliga på att lura konsumenterna för att maximera nettovinsterna... 16/10 Kan bara hålla med. Blir spännande som fasen. Sen spelar det såklart in att jag numera har en Android-baserad 4K-tv såklart. Bara hoppas på det bästa. 16/10 jag kör pc only, har en 8k-tv :) 16/10 Bokade deras founders edition men avbokade. Tappade intresset ju mer tiden gick. 16/10 Känner jag Google rätt och hur de har gjort med appar och funktioner tidigare så kommer det vara enormt sparsmakat med väldigt få funktioner som de kommer ta god tid på sig att utveckla tyvärr. Se exempelvis Google Play Music och jämför med Spotify, det... 16/10 Jag som aldrig ägt vare sig Xbox eller PS, men äger en 4k-tv(varför köpa något annat?) lär fråga vad den uppenbara kopplingen är mellan 4k och att äga en konsol? Jag är väl lite gammal och har inte hängt med i utvecklingen, och har alltid hört att konso... 16/10 Vore najs om det blev bra detta men jag håller mig skeptisk, med tanke på inputlagg och komprimerad bild 16/10
Skicka en rättelse