Paradox hyllade rymdstrategi Stellaris får en spinoff till mobiler. I går tillkännagavs Stellaris: Galaxy Command till Android och Ios, och samtidigt drog betatestning igång i ett antal länder (däribland Sverige).

Men glädjen blev kortvarig. Snabbt upptäcktes att utvecklaren Gamebear "lånat" artwork från Halo 4 och använt det i spelet. Och det är inte någon direkt subtil stöld – man har snott en bild rakt av utan att ens orka tvätta bort loggan "UNSC", namnet på en gruppering i Halo 4, från fordonen. Som också kommer från det spelet.

This game has some good artwor... wait. from r/Stellaris

Det fick till följd att betan omedelbart togs ner. De ansvariga låter meddela att man städar bort det lånade materialet och går igenom hela spelet för att försäkra sig om att inte innehåller fler såna överraskningar.

Det är inte klart när betan drar igång igen.

Stellaris: Galaxy Command baseras alltså på originalspelet, som släpptes till pc 2016 och till PS4 oxh Xbox One i februari i år. Mobilvarianten utspelas i en beständig onlinevärld, där spelarna kontrollerar rymdstationer, ingår allianser, handhar resurser med mera. Utvecklarna menar att spelet är gjort för att köras i korta sessioner. Prislapp och köpmöjligheter ingame har vi inte sett någon information om.