Bara att börja om.

Internet Archive, ett museum för gamla digitala produkter, har fyllt på sitt arkiv för gamla spel med cirka 2 570 MS DOS-titlar. I korthet är det ett arkiv med gamla gratis spel som är körbara direkt i webbläsaren.

Kvalitén på vissa av dessa titlar är förstås diskutabel, och en del kan kanske kännas lite gamla så här 20-30 år senare. Icke desto mindre är det värt att kolla upp klassiker som Road & Track: The Need for Speed, B-17 Flying Fortress, International Sensible Soccer, The Secret of Monkey Island, med flera.

Och missa för Sata... förlåt, för guds skull inte Bible Adventures!

Skicka en rättelse
"Tömt backlogen" there's no such thing 17/10 Tömt backloggen....I wish den är så stor lär nog ta mig 50år eller 5 livstider då det jädrar i mig kommer ut nytt som läggs på. 17/10 En annan klassiker: https://archive.org/details/reunion-msdos-1995 Ett av de första spelen som gjorts av utvecklarna bakom rymd strategi spel så som Imperium galactica och Haegemonia. https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Reality Hade underbar musik ock... 17/10 Det var en bitterljuvt upplevelse. Knappt spelat Dos-versionen förut och trodde först det vara något fel på spelet. Glömt hur illa ljudet kunde vara på gamla PC-spel innan ljudkort blev standard. Fasen vad mycket bättre ljud Amiga-versionen hade alltså... 16/10 Oj, vad kul! Vilka minnen... 16/10 "Tömt backloggen", heh, den var rolig... 16/10 Här är några bra spel: Crusader no remorse: isometrisk action med många explosioner, gillade man musiken i unreal tournament och deus ex så kan man hitta mer från samma folk här. https://archive.org/details/msdos_Crusader_-_No_Remorse_1995 Alien Legacy:... 16/10 HUGO! hade totalt glömt vårta gammla tv troll 16/10 Fast där är ett annat problem, de som gjort spelen äger för det mesta inte rättigheterna för annars hade de flesta nog inte brytt sig alls, springer jag och frågar EA om jag får ladda ner ultima underworld gratis så kommer de rakt av ge mig ett ABSOLUT... 16/10 Själv anser jag att när spel inte sälj längre och att de som har gjort spelen inte bryr sig om att deras spel läggs upp för nedladdning så gör det inget. Nintendo är dock väldigt måna om sina spel och satsar därför väldigt mycket pengar för att stoppa... 16/10