Space – en mötesplats för digital kultur mitt i staden.

Stockholm kommer få med en mötesplats för digital kultur, en arena där gaming, musik och digitalt skapande samlas.

Projektet kallas Space och det hamnar i den femte Hötorgsskrapan, strax intill Sergels torg och några hundra meter från Centralstationen. En av idéerna är att skapa Europas största permanenta platser för e-sport och gaming, men det ska också bli en mötesplats för musikkonserter, gaming, digitalt skapande med mera.

Så här beskrivs Space:

Space är ett digitalt kulturcenter som öppnar under 2021. Det unika konceptet kombinerar gaming, musik och innehållsskapande, de viktigaste delarna av den digitala kulturen, på ett och samma ställe. Space syftar till att skapa en miljö som gör det möjligt för människor att mötas, samarbeta och skapa communities - som påverkar ungdomar, kulturen och samhället i stort.

Space beräknas slå upp portarna under 2021 och lokalen blir 7 500 kvadratmeter stor. Bakom projektet står bland annat Pop House (med Björn Ulvaeus från Abba bakom rodret) och AMF Fastigheter.

Projektbilder:

Skicka en rättelse
Alltså, man ska vara hård när det behövs, när det finns tydliga rätt och fel. Som vid särskrivningar - det är fel, kort och gott. Men i detta fall är såväl ”esport” som ”e-sport” lika rätt. Ett annat exempel är ”dom” som ersättning för ”de” och ”dem” -... 18/10 Störst till vilket sätt? För inte till yta eller platser om den "bara" är 7500 kvm då Rabo Esport Arena i Amsterdam är 10 000+ kvm. 18/10 Men för bövelen, en sån slapp inställning till språkanvändning kan du väl inte ha som skribent? ☺️ 17/10 Vanligtvis hade jag hållt med, men vissa sätt sticker lite extra i ögonen :) Båda är väl "rätt", men esport känns "mer rätt". 17/10 Apropå tweeten kan man hävda att det är rätt 1900-tal att säga att det bara finns ett rätt sätt att använda språk. Men din feedback är bra, "esport" funkar utmärkt och är enklare. Jag fixar. 17/10 Är väl bara en direktöversättning av vad en content creator gör. Det skapas väldigt mycket fluff runt turneringar och så vidare, är väl där uttrycket används. 17/10 Kul, hoppas det blir bra, projektbilderna ser i alla fall intressanta ut. Är lite tveksamt ställd till vad nu "innehållsskapande" står för, kanske läser in mig för mycket i det ordet men det luktar "influencer". Håller väl på att bli gammal och bitter. 17/10 Jag sätter likhetstecken mellan "skolös" och "barfota", finns väl lite sociala koder kring det där. Fast kanske inte för QA? 17/10 Esport växer något enormt och kommer bara bli större. Detta är riktigt bra. 17/10 Typ någon skev QA som var barfota, men du kanske menade utan skor bara? 17/10