Vi beger oss in i den förbjudna zonen.

Igår släpptes Chernobylite på Steam Early Access, ett spel som kombinerar skräck och överlevnad med lite övernaturliga inslag. Man spelar Igor som försöker hitta sin fru, 30 år efter att hon försvann i samband med kärnkraftverksolyckan.

Spelet inleds med ett uppdrag som tar oss in i kärnkraftverket, till platser som blir väldigt bekanta om du har sett den hyllade HBO-serien Chernobyl. Saker och ting spårar dock snabbt ut.

Dessa första 35 minuter är väldigt linjära men spelet öppnar sedan upp sig och du kan själv välja vilka uppdrag du vill göra i den förbjudna zonen. Du kan också välja att skicka iväg kompanjoner istället, en mekanik vi dock inte hann testa.

Skicka en rättelse
Sant! men det är mest små fel som datum, tider, och saker som dom inte visste och soldaterna som dom snackade med kanske inte såg eller kom ihåg exakt vad som hände och när o var. 19/10 Band of Brothers har också många fel men anses ändå vara en av de bästa serierna någonsin. 18/10 Precis och den blev ju ganska snabbt den serie med högst rating ever på imdb, vilket jag ser som rätt imponerande i vilket fall med tanke på hur kort tid den ju funnits. Visst den har felaktigheter, men är ändå bland det bästa jag sett på väldigt länge 18/10 Det är fortfarande en hyllad serie.... 18/10 Jo när en serie har galna vetenskapliga felaktigheter och har historiska fakta fel! och då menar jag inte datum och tider osv... 18/10 Ja den är hyllad, som serie. Att det finns ev felaktigheter har väl ingenting med hyllad att göra. Spelet verkar intressant! 18/10 "hyllade HBO-serien Chernobyl" hyllade ? serien har extremt mycket fel och inkorrekta saker. Finns många videor på YouTube om det. Tex denna: https://youtu.be/SsdLDFtbdrA (https://youtu.be/SsdLDFtbdrA) 18/10 Alltså, är detta helt ärligt ett spel som behöver early Access? Survival genre är ju så bevandrad redan att man borde veta vad som fungerar och inte vid det här laget. 😂😂😂 17/10 Ungefär hur länge kommer det här spelet att vara i Early Access? “We don't have a definite timeframe yet but we're estimating it'll be something between 10 and 14 months. Står på deras steam sida :) 17/10 Ja men då så :) är själv taggad på spelet och ser fram emot att få spela det. 17/10