4K och 60 fps. Den som väntade på Red Dead Redemption 2 väntade på något gott.

För några veckor sedan stod det klart att Red Dead Redemption 2, efter en långdragen rykteskarusell, faktiskt kommer till pc. 5 november är det alltså dags, men just precis nu är tiden inne för den första pc-trailern från Vilda västern-eposet. Givetvis kommer den med skryt om "increased draw distances, improved shadows and lighting, new grass, fur textures".

Pälstexturer! Trailern demonstreras i 4K-upplösning och med 60 bildrutor per sekund.

Red Dead Redemption 2 släpptes till Playstation 4 och Xbox One för ett år sedan, och fick så översvallande höga betyg att det närapå slog i taket hos Metacritic. Vår cowboy-Calle var lyrisk:

Ibland måste jag bara stanna upp farten, skritta långsamt framåt och förundras över hur mycket Rockstar lyckats höja nivån, ännu en gång.

Skicka en rättelse
Apropå det så tyckte jag den här videon var väldigt intressant, där han tar upp bland annat control-latency. https://youtu.be/pybgBIuCPPc 22/10 Precis detta är ju det som gör konsolversionen otroligt seg. Att sega runt i 30 fps förstör så mycket av upplevelsen av världen. En jämn och fint flytande animation är 10 gånger mer trovärdig i högre fps. Är man ute efter att kolla på film så kan man... 21/10 Blir ju förbryllad över att läsa sånt här. Hur i helskotta kan du tåla 30 fps smörja? 21/10 Nåja. De flesta verkar ha förstått, mig inkluderad. Att inte alla alltid hänger med betyder inte att det inte funkar. 21/10 Jag förstår er som uppskattar det "filmiska" i 30fps eller lägre. Men när man väl spelar är såsigheten i kontrollerna outhärdliga, för mig i alla fall. Helt olidligt. Jag vet att alla är olika känsliga för det och att det är en vanesak. Jag har aldrig... 20/10 Hoppas på medel här med i vilket fall. Tycker GTA V är bra optimerat, spelar med det mesta på high med min gamla amd fx 6350, Evga gtx 960 4GB samt 16 GB ram. Det här lär bli svettigare dock men som sagt, hoppas på medel kanske. 19/10 Hoppas min gamla maskin orkar lira. Jag kunde köra GTA V utan större problem på medel-höga inställningar så det borde kunna lira med. Lär nog inte riktigt bli 60 fps och 4k dock... 19/10 Visst ja, måste se till att ansöka om ledigt lagom till releasen. :) Här ska pangas! Mwa ha! 18/10 Ser helt klart krispigare ut och lite mer detaljerat men inte på den skalan att man tappar hakan. Detta är nog för jag spelat spelet 2ggr på ps4an. 60+ fps är det som tilltalar mest med pc versionen just nu. När grafik moddar kommer blir det köp direkt! 18/10 Byggde helt nytt modermodem för det här. Bytte t.o.m mus, musmatta, och skärm. Fortfarande IPS 1080p, men 27", från 24" och lägre latenser. 18/10