Häng med Loke och grabbarna i virtual reality.

Just nu är det mycket virtual reality på kontoret då vi håller på att testa den allra senaste tekniken från Oculus och HTC och om det är ett VR-spel det snackats mycket om senaste tiden är det Asgard's Wrath. Utvecklad i samarbete med Oculus Studios är det ett spel som tar oss med till Midgård och inte helt oväntat blir det inte en fredlig resa.

Vi har testat de första 45-minuterna (om man räknar bort den första introduktionen) där vi både får lösa pussel i gudalik form och direkt kontrollera en shield maiden på jakt efter hämnd. Det klyvs fiender till höger och vänster och till vår hjälp av vi kompanjoner vi direkt kan kontrollera med olika kommandon.

Spelet är exklusivt för Oculus Rift-plattformen (om du inte kör Revive eller senare - Oculus Link) och känns som ett av de mest ambitiösa singleplayerspelen vi kört i VR.

Skicka en rättelse
Asgard's Wrath var inte något speciellt för mig när jag spelade nu i helgen. Kändes väldigt generiskt med rätt så styltade scener. Var en mycket större wow-faktor att spela t.ex. Moss, och jag är inte vanligtvis immun mot VR-charmen heller. Att glida... 20/10 Gett upp VR? Jag har knappt spelat PS4 sen jag köpte mitt Oculus Quest och det här är bara början. Med spel som Arizona Sunshine, Pistol Whip, Beat saber med 36å songs och snart oculus link så kommer jag glömma bort vad ps4 är 19/10 Håller med dig i ditt första stycke. VR för mig är inte en ny genre, det är ett nytt.. medium? Likt TV, bärbart och mobiler. VR kommer att vara gigantiskt en vacker dag. 18/10 @Lasrod: Och precis lika värt att nämna att där är sämre prestanda med revive och kontrollerna är något sketchy. 18/10 Bra video, hade gärna hört lite kommentarer eller en kommunikation med någon som satt och kollade på. Outer Worlds geameplayet med Calle och Emil var bra förutom att spelet i sig inte verkar vara nått att ha... 18/10 @walextheone Det fungerar absolut att köra. Men av och till när man tittar på viss geometri(?) så går spelets FPS ner till ~10, vilket är väldigt obehagligt i VR. Dessutom väldigt krävande i revive (kör med ett 2080ti själv) och det är svårt att komma... 18/10 @Jaw_B: Fick för mig att det funkar kanon (typ läst av reddit folket :-p) med Valve Index men lite sämre ännu med vanliga Vive:n 18/10 @pazu: Jag tycker det är superkul. Spelar ofta med vänner, själv eller med barnen 18/10 Nej, det är hetare än någonsin p.g.a. Oculus Quest (kolla bara försäljningsstatistiken på VR-titlar). Det är nu det slår igenom stort. Alla i min bekantskapskrets, även de som inte är gamers, är helt lyriska och införskaffar en Quest direkt efter de tes... 18/10 Mja. "Kan" och "kan". Just nu fungerar det dåligt med revive, så skulle rekommendera att man avvaktar tills det kommer en release av revive där det fungerar bättre. 18/10