Paradox sparkar igång sin mässa genom att ge bort sin strategipärla.

I helgen går Paradox Con av stapeln i Berlin och fans av grand strategy kan förvänta sig en helg av nyheter från Stockholmstudion. De sparkade igång festligheterna med att annonsera att deras strategipärla Crusader Kings 2 numera är gratis, fritt att tanka hem från Steam. För alltid.

Spelet har varit gratis en kort period tidigare, då hade man blott några dagar på sig att tillskansa sig spelet och @Thorne som tipsade om det i forumet sammanfattade premissen väldigt bra.

Nu kan även du bygga din ätt, gifta bort dina inavlade släktingar, lönnmörda dina fiender och expandera ditt kungadöme. Tills du själv får en dolk i ryggen vill säga. En del kallar den för Game of Thrones-simulator. Passa på!

Vad hoppas du mer få se under helgens Paradox-mässa?

Skicka en rättelse
Aldrig spelat något ck. Laddade hem ck2 och startade det. Tittade skrämt på det minst sagt plottriga gui't fem minuter innan jag gav upp. 20/10 Ni glömde nämna att Crusader Kings 3 kommer 2020! 19/10 ett av mina favoritspel genom tiderna. synd att det nästan blir omöjligt att spela utan att dlc. 18/10 Familjesimulatorn. Finns en recension på spelet som gjorde mig väldigt intresserad av att spela det. https://www.youtube.com/watch?v=cE4txj_8tqA&fbclid=IwAR0WDWmIam4PFkw5zn6xB92O2VQsX176oQ7WIM7iusOUAVH_KqVRa1poUxE 18/10 Spelar väldigt sällan MP i Paradox spel men det är klart att det blir en begränsning. Gillar inte "buildsen" i MP iaf i HOI. Roligare att bara äga med ett random land och satsa på det man tycker är kul för tillfället. 18/10 Sen är väl free to play ganska tidsenligt sätt att beskriva vad de gjort. En bra sak är ju att bara en person behöver alla dlc så länge man kör multiplayer. 18/10 Förstår vad du menar men med tanke på att Paradox även uppdaterar spelmekaniken i basspelet i samband med dlc släpp så är det nog ett rätt matigt spel likväl. 18/10 Men kul att kunna testa basen innan man spenderar på allt dlc. Sen är de ofta på rea(nu) så det blir inte så dyrt. 18/10 När 99% av kostnaden av crusader kings 2 är dlc't så känns det lite fult att säga "Crusader kings 2 gratis".. Men de har tekniskt rätt, och det är det bästa sortens rätt! 18/10 Har varit lite intresserad av det men inte velat betala, eftersom jag tror att det är för mycket för mig att sätta sig mig in i. Perfekt att kunna testa det gratis med andra ord. 18/10