Istället inför man ett battle pass-system.

Det återstår precis en vecka innan releasen av årets Call of Duty, och förhoppningarna och farhågorna är förstås många vid det här laget. En av de hetaste potatisarna är lootlådornas vara eller icke vara. "Icke (just nu" lät det förra vecka. "Icke överhuvudtaget", låter det nu.

Beskedet nås vi av via den officiella Activision-bloggen där man klargör att man tar sig an postlanserings-grejer på ett annorlunda vis. Nya kartor och spellägen blir gratis för alla spelare.

"Men hur ska Activision nu tjäna pengar!?" undrar kanske du. Lugn, Activision har förstås en ny plan för detta. När lootlådorna ramlar ut ramlar istället ett battle pass-system in, likt Fortnite, Apex Legends och Rocket League. Målet är att det nya systemet ska vara jämlikt och rättvist. Vapen och liknande som kan påverka balansen i spelet kan du tjäna ihop till utan extra kostnad.

The new Battle Pass system will allow players to see the content that they are earning or buying. Battle Passes will launch timed to new, post-launch live seasons, so you can unlock cool new Modern Warfare-themed content that matches each season.

Fler detaljer finns på bloggen, men exakt hur rättvist battle pass-systemet blir i praktiken får vi först se efter den skarpa releasen. På fredag om en vecka släpps Call of Duty: Modern Warfare.

Skicka en rättelse
Står till och med "Base Weapons and attachments" går att låsa upp genom gameplay. Står inget om framtida vapen. Så dom lär göra som dom brukar göra och lägger nya vapen i lådor. 20/10 https://www.youtube.com/watch?v=ugKqwKfqxzc&list=WL&index=23 Yong pratar väldigt mycket om ordvalen i deras påståenden. Som det är upplagt så har de egentligen sagt ingenting utan det kan lägga in vad fan de vill när det behagar. 20/10 Precis! Hur vet man det? Känns som att de försöker hitta ett annat sätt för att lura pengar av folk nu när "loot-lådor" generellt skapar ilska i spelvärlden. Skillnaden mellan Apex Legends eller Fortnite och Modern Warfare är väl ändå att Apex Legends... 19/10 De kommer säkert göra som APEX och låsa ALLT roligt bakom något event där man måste köpa ungefär en miljon saker för 160 euro för att få något exklusivt. 18/10 Det där eländet är väl inget som påverkar singleplayer kamanjen? Som är det enda jag kommer lira. 18/10 Hmm P2W, känns inte lika lockande längre. Även om man kan låsa up vapen med in game valuta så har dom som spenderar riktiga pengar ett övertag. 18/10 Jo då håller jag med, ifall det finns vapen och dylikt som inte enbart är för utseende/skryt i season passet så är det skevt. 18/10 Har fortfarande 0 förtroende för detta då kod för de har hittats att där är lootboxar. Även Screenshots från betan där det fanns en kategori för de. Gör dom som föregående CoD spel så kan det bli ett "måste" då dom brukar lägga till vapen som enbart är... 18/10 Ja det är helt ok. Men det ör det jag undrar... vad det extra innehåller. Lite grisen i säcken 18/10 ...och ett år senare så lägger de på det ändå. Kom igen folk, detta är Activision! Var inte så lättlurade ;) 18/10