Det blir inte mer japanskt än Earth Defense Force – spelserien som tagit hemlandet med storm sedan starten och som på senare år blivit allt populärare i västvärlden. Det känns som att Earth Defence Force 5 släpptes för bara några månader sedan, men nu är redan dags för spinoff-spelet Earth Defence Force: Iron Rain att släppas på PC efter att ha varit ute till Playstation 4 sedan april.

Som vanligt verkar Jorden vara målet för universums värsta invånare, inklusive jätterobotar, gigantiska spindlar och allehanda kaiju-monster, och det är upp till EDF att slå tillbaka de många hoten. Till sin hjälp har man en uppsjö av skjut- och närstridsvapen, såväl som fordon, mechs och jetpacks. Kampanjen bjuder på fler än 50 olika uppdrag, som kan åtnjutas både solo, i multiplayer online eller via lokal splitscreen.

Spelet har fått blandade recensioner på Steam, och klagomålen inkludera bland annat att det inte är tillräckligt likt de andra spelen samt att man tycks vara tvungen att använda tredjepartsverktyg för att ställa in högre upplösningar.