Nästa år åker vi tillbaka till medeltiden för att styra med järnhand.

Det har gått sju år sedan det mycket omtyckta Crusader Kings 2 släpptes, och nu är det återigen dags att navigera mordkomplotter, sammansvärjningar och korruption. Crusader Kings 3 utannonserades på Paradox egna mässa PDXCON och kommer släppas nästa år till PC, och dessutom inkluderas i Xbox Game Pass till PC. I sitt pressmeddelande beskriver man spelet som en storslagen medeltidssimulator där man fritt kan leva ut sina regentfantasier, men inte utan utmaningar.

I Crusader Kings-serien kontrollerar man som bekant inte direkt ett rike, utan snarare regenter och deras familjer samt ättlingar, vars individuella karaktärsdrag och egenheter man måste ta hänsyn till för att lyckas med sina ambitioner. Med utannonseringen kom även en sedvanligt intetsägande teaser-trailer.

Man hoppas kunna locka ännu fler till denna ibland överväldigande genre, och därför kommer man tillhandahålla hjälp i form av råd under spelets gång för att tipsa om möjligheter och vägar man annars hade kunnat missa. Man utlovar mer information om spelet under de kommande månaderna, och under tiden kan du passa på att lira Crusader Kings 2, som faktiskt är gratis.

Skicka en rättelse
Vet inte om de bryr sig om folk köper spelet i början eller senare in i spelets livscykel. CK-serien likt Victoria-serien är väl de två de inte direkt tjänar några stora pengar, men gör dem ändå för att de själva vill och för en lite dedikerad fanbase. 21/10 Har en polare vars furste som försöker få så många älskare han bara kan men för någon anledning har spelet fått nog och börjat döda alla så fort han får en ny älskare. Det är ganska skumt faktiskt. 21/10 Som vanligt blir det till att hålla fingrarna borta från köpknappen i minst ett år efter släpp. Gammal beprövad metod när det gäller spel från Paradox. 20/10 I vilket skick kommer det släppas då? Med tanke på deras businessplan att släppa tomma skal och mata med DLC så lämpar sig inte uppföljare särskilt bra. Skulle CK2 fans gå över krävs ett färdigt spel vågar jag tippa på...särskilt efter Imperator. 20/10 Wow inte varje dag man ser ett spel marknadsföras med barnamord. 20/10 Ser fram emot det här men ser också sims-problemet: när man ska göra en uppföljare till ett spel med åratal av expansions som byggt ut gameplay och content. 20/10 Sorg i glädjen, hade hopppats på Vicky 3 ju :'( 19/10 Åh det här var riktigt trevligt! Var ett tag sedan jag spelade CK2 nu, blivit mest EU och HoI. Kommer till Xbox Game Pass så behöver ju inte ens fundera på det dessutom. 19/10 Tack vare Imperator så är det, trots mina 1000 timmar i CK2, inte ett givet dag ett-köp än... 19/10 Precis tvärtom för min del. Har hundratals timmar i CK2 men tycker EU4 är för komplext och bökigt för att sätta mig in i det. Det är nog egentligen inte konstigare än att man behöver ge spelen lite tid innan man greppar saker. 19/10