Det har gått sju år sedan det mycket omtyckta Crusader Kings 2 släpptes, och nu är det återigen dags att navigera mordkomplotter, sammansvärjningar och korruption. Crusader Kings 3 utannonserades på Paradox egna mässa PDXCON och kommer släppas nästa år till PC, och dessutom inkluderas i Xbox Game Pass till PC. I sitt pressmeddelande beskriver man spelet som en storslagen medeltidssimulator där man fritt kan leva ut sina regentfantasier, men inte utan utmaningar.

I Crusader Kings-serien kontrollerar man som bekant inte direkt ett rike, utan snarare regenter och deras familjer samt ättlingar, vars individuella karaktärsdrag och egenheter man måste ta hänsyn till för att lyckas med sina ambitioner. Med utannonseringen kom även en sedvanligt intetsägande teaser-trailer.

Man hoppas kunna locka ännu fler till denna ibland överväldigande genre, och därför kommer man tillhandahålla hjälp i form av råd under spelets gång för att tipsa om möjligheter och vägar man annars hade kunnat missa. Man utlovar mer information om spelet under de kommande månaderna, och under tiden kan du passa på att lira Crusader Kings 2, som faktiskt är gratis.