Man kan ju alltid drömma.

Medan vi fortfarande drömmer om ett Alien-spel som når upp till våra nostalgiska minnen av Rebellions 90-talshit har ensam rysk utvecklare pysslat med ett eget projekt med epitetet Hope for the Future. I en ny trailer får vi se hur långt han har kommit de senaste två åren.

Det är ganska osannolikt att projektet, som inte säkrat några officiella rättigheter till varumärket Alien, kommer att släppas. Att ta betalt för spelet skulle underminera alla tänkbara argument kring fair use och även om det blir gratis att ladda ner är det inte säkert att Fox ser med blida ögon på det.

Skicka en rättelse
Står fel på sida står att fox äger det. Men det är Disney som äger alien numera för dem har köpt upp fox koncernen. Men har lagt ner fox games. Och detta spel såg ut som half-life 1 grafikmässigt ut men bra pga upplägget den var gjord på.. 21/10 Ser helt klart väldigt lovande ut i mina ögon, om detta projekt får släppas eller bli klart som planerat. 21/10 Nyvaken läste jag "Fanskapet till Alien-spel..." 21/10 Borde ju vara till en större fördel att skapa något originellt/eget om man vill bygga sin egna portfolio? 🤔 Och andra sidan, tar man ett existerande varumärke och gör något med det lär det skapa mera uppmärksamhet. 😄 21/10 Intressant! 21/10 Och patreon, ett slags loophole i att få inkomst genom andra varumärken, man hänvisar till att folk donerar till ens arbete, som "inte är olagligt" då personen inte säljer det dom arbetat på. har själv inget emot patreon och sådana grejjer, men det är... 21/10 Det hade jag lätt velat spela om det fick en chans på marknaden! Framförallt på konsol :) 21/10 Få som i en person. Om så är fallet är iaf jag sjukt imponerad! Skapa ett helt spel själv, fan inte illa alltså. 21/10 De fanns ju en riktigt snygg demo av ett fanskapat AVP i cryengine för ett par år sedan. Det togs bort och man hörde aldrig av det igen. (Remake på avp 1999) Detta ser ganska B ut men för att vara så få människor förstår man ändå att de är mkt tid nedla... 21/10 Då var det dags igen då. Jag fattar inte hur folk kan lägga ner så mycket jobb på något utan att säkra rättigheterna först. Uppenbarligen är spelet skapat av en grupp någorlunda kompetenta människor så varför inte göra något eget istället? Det hade vari... 21/10