Ett av de vanligaste klagomålen på Red Dead Redemption 2 är utan tvekan kontrollerna, som många upplever som tröga. Särskilt i pressade situationer. Därför är det inte så konstigt att många hoppas att detta ska vara en av sakerna som putsats inför det stundande släppet på pc och enligt Digital Foundry kan det räcka med den extra beräkningskraften datorer har.

De har analyserat förra veckans trailer för pc-versionen av Red Dead Redemption 2 men innan de går in på detaljerna pratar de just om den upplevda fördröjningen mellan knapptryckning och Arthurs reaktion. Deras inledande teori är att blandningen mellan olika animationsstadier kan vara en av orsakerna till trögheten och att detta kan avhjälpas när det finns mer datorkraft att slänga på problemet.

I själva analysen av trailern fokuserar de på vilken typ av hårdvara som kommer att krävs för att maxa spelet på samma sätt som i trailern, det vill säga 4K-upplösning och 60 fps. Deras tidigare studier av såväl spelprestanda, grafikkort och konsoler har gett dem en förståelse för ungefär vilken hårdvara som motsvarar Xbox One X, den för närvarande mest kraftfullaste enheten på marknaden. Enligt dem motsvarar den kraften hos ett AMD RX 580 eller mellan ett GTX 1060 och 1070. Vilket råkar vara ungefär vad Rockstar själva rekommenderar i de officiella systemspecifikationerna.

Likt Sweclockers har Digital Foundry ett prestandaindex över hur olika grafikkort presterar och kan därför göra en kvalificerad gissning för vilken hårdvara som krävs för att dubblera den 4K-upplösning Xbox One X pallar med i 30 fps. För att nå 60 fps i datorversionen menar de att det kommer att krävas ett AMD RX 5700 XT eller ett Geforce 2070 Super.

Vad det gäller processorn talar återigen deras erfarenhet om att spel med stora öppna världar går som bäst på proppar som klarar fler än fyra samtidiga trådar. Huruvida dessa kvalificerade gissningar visar sig stämma får vi veta om drygt två veckor när spelet lanseras. Du kan hoppa upp och cowboy-haja att Sweclockers kommer utsätta spelet för alla möjliga tester.