Eller en Alienware-dator från tidigt 2000-tal.

Igår fick vi bekräftat att utvecklingskitet för Playstation 5 matchar de designskisser som Sony lämnade in till det brasilianska patentverket tidigare i år. En ganska vågad och annorlunda design gentemot de sobra linjer vi vanligtvis ser hos Playstation, med stora kylflänsar på sidorna och en rejäl, v-formad urgröpning i mitten. Men det kanske mest förvånande var ändå att 23 % av er läsare tyckte att Playstation 5 gott kunde se ut så.

Historiskt sett har utvecklingskit, eller devkits som de oftast kallas, inte mycket likheter med den design som konsumentversionen får, så hoppas inte på för mycket. Närmast kommer ändå Playstation 2 vars PS2 Tool såg ut som en lite biffigare version av slutprodukten. Designen på utvecklingskiten har ibland också förändrats under de år som leder upp till lanseringen av en ny konsol.

U.S.S. Playstation

Frågan många har ställt sig är dock varför Sony ändå lagt ner tid och pengar på att ta fram en så iögonfallande design på Playstation 5-devkitet, när det egentligen bara är insidan som räknas för utvecklarna. Risken är att vi kommer behöva vänta till i februari, då vi förväntas få den officiella avtäckningen av Playstation 5, för att få veta hur konsolen ser ut.

Skicka en rättelse
Nja, då tar jag nog hellre en svart tegelsten till. 22/10 Jag vill ha en tvådimensionell PS5:a, typ som Paper Mario, så man kan skjuta in eländet under mattan när man inte orkar se det längre! 22/10 Jo de hade, Microsoft, gissningar på att sälja runt 200 miljoner Xbox One's. 1-2 år innan konsolen släpptes på mötena som handlade om just det i planeringsstadiet. Och det hade dem kunnat om de fortsatt satsa på spel under hela 360 tiden. Och nu har de... 22/10 Det trodde man om uppföljaren till 360 också. Finns inga garantier för att ett företag inte fuckar upp. Men jag tror trots det att du har rätt. 22/10 Oavsett hur den kommer se ut. Så kommer den sälja gangbusters. Alltså typ 120miljoner 5-6 år in. 22/10 Designen på Devkiten ser ut som att det var ett tjafs mellan en som ville att PS5 ska se ut som en AC och den andra ville ha ett utseende som ett datachassi. AC + chassi = PS5 Montera den vid fönstret och koppla sedan in den i skärmen som önskas. 22/10 Jahaaaa, Wall-e har ett ps5 på huvudet, alltid undrat hur har egentligen har sett ut 22/10 Som 44-åring dreglar jag lite över den designen. Tänk dig att man slänger på lite blinkande led också! 😀 Fast helt ärligt så tycker jag att den skulle vara rätt frän ändå. 22/10 Ja vad ska man säga. Tycker man designen på den där fruktansvärda plastlådan är estetiskt tilltalande är man tamefan till hälften neandertalare. 22/10 En fråga till er som i denna och föregående tråd skriver "det spelar ingen roll, den är ändå i ett skåp/låda": hur blir det med kylningen då? Kommer den inte bli riktigt varm? 22/10