Igår fick vi bekräftat att utvecklingskitet för Playstation 5 matchar de designskisser som Sony lämnade in till det brasilianska patentverket tidigare i år. En ganska vågad och annorlunda design gentemot de sobra linjer vi vanligtvis ser hos Playstation, med stora kylflänsar på sidorna och en rejäl, v-formad urgröpning i mitten. Men det kanske mest förvånande var ändå att 23 % av er läsare tyckte att Playstation 5 gott kunde se ut så.

Historiskt sett har utvecklingskit, eller devkits som de oftast kallas, inte mycket likheter med den design som konsumentversionen får, så hoppas inte på för mycket. Närmast kommer ändå Playstation 2 vars PS2 Tool såg ut som en lite biffigare version av slutprodukten. Designen på utvecklingskiten har ibland också förändrats under de år som leder upp till lanseringen av en ny konsol.

U.S.S. Playstation

Frågan många har ställt sig är dock varför Sony ändå lagt ner tid och pengar på att ta fram en så iögonfallande design på Playstation 5-devkitet, när det egentligen bara är insidan som räknas för utvecklarna. Risken är att vi kommer behöva vänta till i februari, då vi förväntas få den officiella avtäckningen av Playstation 5, för att få veta hur konsolen ser ut.